EXCLUSIV. Motivul pentru care Dănuț Lupu nu poate părăsi încă penitenciarul Rahova! Când s-ar putea produce momentul mult așteptat de fostul fotbalist

Motivul pentru care Dănuț Lupu nu poate fi eliberat încă din penitenciarul Rahova a fost explicat de avocata fostului fotbalist, Ingrid Miclăuș, în exclusivitate pentru Sport pe Surse.

În cursul zilei de miercuri, în spațiul public a apărut informația conform căreia fostul internațional român a primit un verdict favorabil referitor la cererea sa de eliberare condiționată, cu 44 de zile înainte de termenul stabilit inițial, după ce el a primit acea pedeapsă cu executare după ce a fost prins în mai multe rânduri în timp ce conducea fără permis.

Dănuț Lupu așteaptă ca decizia în cazul său să devină oficială

Doar că se pare că această decizie încă nu este una oficială, întrucât ea nu a fost publicată până în prezent pe portalul Tribunalului București. După cum a explicat Ingrid Miclăuș, este nevoie mai întâi să apară această confirmare, iar ulterior, în termen de câteva ore, administratorii penitenciarului Rahova vor fi informați prin fax, iar ulterior ei îl vor elibera pe Dănuț Lupu.

În prezent, instanța se află în pronunțare și o soluție finală este așteptată pentru data de 8 aprilie, astfel încât acela este momentul în care, cel mai probabil, fostul mijlocaș ofensiv va părăsi spațiul de detenție în care se află în prezent.

„Ideea este că nu apare absolut nimic în portalul de la Tribunalul București, astfel că nu vă pot confirma decizia. La acest moment, cel puțin. Am aflat și eu pe surse informația, însă nu știu cât de sigure sunt sursele respective, de la acei jurnaliști.

Programul cu publicul la Tribunalul București este finalizat la acest moment și nu pot să aștept să văd exact ce se afișează pe portal. Până astăzi am de așteptat, de obicei deciziile de genul se afișează după ora 16-17. Confirmarea oficială nu a venit încă.

Explicațiile oferite de avocata sa

Dosarul de la Judecătoria Sectorului 3 se află în procedură de cameră preliminară, unde noi am contestat atât legalitatea administrării probelor, cât și a efectuării actelor de urmărire penală. La acest moment, instanța a rămas în pronunțare pentru data de 8 aprilie și vom vedea atunci care este soluția.

(n.r. despre cealaltă speță în care este implicat în prezent Dănuț Lupu, cea în care este anchetat pentru mărturie mincinoasă) Nu se va pronunța o hotărâre pe fond (respectiv cu privire la nevinovăția sau vinovăția dlui Lupu). Obiectul procedurii camerei preliminare îl constituie exclusiv verificarea legalităţii sesizării instanţei, precum şi verificarea legalităţii administrării probelor ori efectuării actelor de către organele de urmărire penală.

Eu nu am mandat din partea dumnealui să pot divulga cum s-a simțit domnul Lupu astăzi, astfel că nu rămâne să îl întrebați dacă, într-adevăr, soluția este reală sau nu. Pe data de 8 aprilie, nu voi reveni la judecătorie, pur și simplu se afișează pe portal soluția.

Ideea este în felul următor: atunci când se publică pe portal confirmarea, se transmite și către Penitenciarul Rahova pe fax. Astfel, va dura o oră-două până în momentul în care va fi eliberat. Este vorba de mai multe proceduri administrative”, a spus Ingrid Miclăuș pentru Sport pe Surse.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare