EXCLUSIV | Cu cine atacăm la Euro? Ultimul ”nouar” clasic de la națională a rămas fără cuvinte: ”Presiunea mare e pe Edi”

George Țucudean (32 de ani) nu ”vede” o soluție pentru atacul naționalei, în condițiile în care George Pușcaș și Denis Alibec au dezamăgit în ultimele amicale ale tricolorilor. Fostul atacant este convins că presiunea este una extrem de mare pe Edi Iordănescu, din acest punct de vedere.

Două amicale a avut la dispoziție Edi Iordănescu pentru a se lămuri asupra ultimelor decizii în ceea ce privește turneul final din Germania. Tricolorii au dezamăgit în amicalele cu Irlanda de Nord, 1-1, și cu Columbia, 2-3. Ultimele două partide de pregătire, din luna iunie, nu vor avea ”greutate” în strategia lui Edi Iordănescu.

Cu cine atacăm la Euro? George Țucudean, fără soluții

Sport pe Surse continuă seria întrebărilor pe marginea viitoarei prezențe a naționalei la Euro 2024. În acest sens, publicația noastră l-a contactat pe George Țucudean. Retras din activitate din cauza problemelor medicale, fostul atacant a rămas în memoria microbiștilor ca ultimul atacant ”pur-sânge” al naționalei.

”Vârf împins nu ai pe nimeni. Depinde și antrenorul pe cine vede. Spre exemplu, Contra a jucat și cu mine și cu Keșeru, cu două vârfuri.

Depinde cum vede antrenorul, atâta timp cât are jucători care joacă și au rezultate.

Trebuie să își creioneze și să facă echipa după ce are. Foarte dificilă situația, dacă nu ai opțiuni. Dar cu siguranță va alege pe cineva. Este ceva extraordinar să mergi la Euro”, a reacționat George Țucudean pentru Sport pe Surse.

Țucudean: ”E diferență între jucătorii din România și cei de afară”

”Pe oboseala lor am reușit să marcăm două goluri și relaxarea lor. Cred că, când au intrat jucători mai rapizi, am început să le punem probleme. Ultimele lor rezultate spun asta.

Sunt meciuri amicale, în oficiale e presiunea mai mare. E clar că nu o să fie ca în amicale. Dar se vor monta toți.

Doar să joace jucătorii până la ora meciului. Dar diferența între cei care joacă în România și cei de afară este ritmul”, a declarat George Țucudean pentru Sport pe Surse.

Nu poți să îi bagi nici pe Pușcaș și pe Alibec în același 11, pentru că nu îți fac faza de apărare. Este riscant să joci asa. Presiunea e pe antrenor”.
George Țucudean, pentru Sport pe Surse

”Problema pleacă de jos”

România a dezamăgit cu Columbia, care a condus la un moment dat cu 3-0. Întrebat de Sport pe Surse, Rodion Cămătaru a recunoscut că nu avem un ”nouar” veritabil.

Mai mult, Andrei Burcă și soluția Raul Opruț s-au dovedit ”mâini moarte”.

”Mi-aș fi dorit să câștigăm, dar până la urmă au fost două antrenamente bune, o echipă a Columbiei care a fost foarte bună și care sigur va avea rezultate bune, pentru că sunt jucători de mare valoare.

Ne-am putut măsura forțele cu ei, iar cu Irlanda… nu știu, noi cu echipele nordice trebuie să jucăm mai tehnic, să îi alergăm. Nu a fost o diferență între echipe.

(De ce La noi pleacă de jos. La noi e o problemă de la copii și juniori. Degeaba ne ferim să vedem lucrurile astea, sunt lipsuri mari. Columbia nu e la nivelul Germaniei la nivelul infrastructurii. Noi suntem departe rău de tot. Plus că se face mare nedreptate cu echipele calificate în Europa”, a mai spus George Țucudean pentru Sport pe Surse.

  • 3 goluri în 10 partide a reușit George Țucudean în tricoul naționalei, pentru care a jucat între 2017 și 2020.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare