EXCLUSIV | Ciprian Marica a dezvăluit în ce condiţii va face Farul o ofertă pentru transferul definitiv al lui Louis Munteanu. Are veşti proaste pentru Dan Şucu şi Gigi Becali

Louis Munteanu este cel mai curtat atacant român al momentului. Farul, Rapid şi FCSB au demarat, practic, o licitaţie pentru jucătorul împrumutat de Fiorentina la clubul patronat de Gică Hagi. Fotbalistul care va împlini 22 de ani pe 16 iunie a marcat 10 goluri în acest sezon de Superligă, în 32 de partide.

Vârsta „bună”, calităţile dovedite şi simţul de killer în faţa porţii sunt atributele ce l-au transformat pe Louis Munteanu în ţinta numărul 1 pentru echipele menţionate anterior.

Farul, şedinţă pentru transferul lui Munteanu

Totuşi, internaţionalul român nu este un jucător uşor de transferat. Fiorentina l-a evaluat la o sumă nu prohibitivă, dar foarte ridicată pentru forţa financiară a oricărui club din România. Gruparea toscană nici nu vrea să audă de un preţ sub 1,5 milioane de euro. De aceea, finanţatorii din Superligă îşi calculează paşii cu atenţie.

Conducătorii de la Farul vor organiza o şedinţă prin care vor decide împreună dacă transferul definitiv al lui Louis Munteanu este rentabil. Gică Hagi, Gică Popescu şi Ciprian Marica au stabilit deja condiţiile în care vor înainta o ofertă clară pentru atacantul care aperţine de Fiorentina.

„Vom avea o şedinţă la finalul campionatului şi decidem după ultima etapă. În funcţie de locul pe care îl vom ocupa în clasament, dacă ne calificăm sau nu în cupele europene, ne vom stabili strategia şi în privinţa lui Louis.

Dar eu ştiu că are oferte şi din străinătate şi e normal ca el să-şi dorească să joace afară. Mai are un an de contract cu Fiorentina”, a spus Ciprian Marica, acţionar minoritar la Farul, pentru Sport pe Surse.ro.

Veşti proaste pentru Dan Şucu şi Gigi Becali

”Fiorentina ia în calcul o extensie a angajamentului lui Munteanu. Și e posibilă inclusiv varianta de a-l păstra!”, anunță agentul fotbalistului, Pietro Chiodi, în exclusivitate pentru sportpesurse.ro. Un element important în hotărârea italienilor va fi și acela dacă Munteanu va prinde sau nu lotul pentru Euro.

„Fiorentina a investit o sumă importantă în Louis Munteanu şi mă îndoiesc că-l vor lăsa să plece uşor. E posibil să fie adevărată varianta cu prelungirea contractului”, a mai spus Marica.

Jucătorul vrea să joace în străinătate

Louis Munteanu vrea să se transfere în străinătate. Fie să continue la Fiorentina, unde i-ar fi greu, totuşi, să se impună, sau să semneze cu o altă echipă de „afară”. A spus-o chiar el, după meciul cu Rapid.

„Munca mea de zi cu zi, anul trecut cred că tot 10 goluri am dat, dacă nu mă înșel, vreau să dau mai multe sezonul acesta. Mai am timp, sper că o să depășesc.

Vreau să plec și eu afară, vă dați seama, dar să vedem ce oferte o să fie. Mai am patru meciuri aici, se vede că sunt bucuros din nou, mă distrez pe teren, sper să am evoluții cât mai bune la echipa asta frumoasă care m-a crescut de mic copil. Dacă o să joc tot așa, cred că da (n.r. – dacă o să fie la EURO). Sper să fiu și eu acolo, prefer să vorbesc mai mult pe teren decât la interviuri”, a declarat Louis Munteanu.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare