Exclusă de la toate compețiile sportive oficiale, Rusia și-a inventat propriile Jocuri Olimpice. Se dau premii de milioane de dolari participanților!

Rusia și-a inventat propriile Jocuri Olimpice, în contextul bine cunoscut în care țara condusă de Vladimir Putin a fost exclusă cam din toate competițiile sportive relevante, ca urmare a începerii agresiunii neprovocate asupra Ucrainei, în februarie 2022.

De fapt, ar fi vorba despre trei competiții sportive prezentate ca alternativă la cele tradiționale, cunoscute de întreaga omenire. În primul rând, trebuie menționate așa-numitele „Jocuri ale Viitorului”, care se desfășoară în această perioadă, până pe 3 martie, la Kazan, și la care participă, potrivit organizatorilor, circa 2000 de concurenți, proveniți din nu mai puțin de 107 țări.

Rusia și-a inventat propriile Jocuri Olimpice, după ce a fost exclusă la nivel internațional ca urmare a războiului din Ucraina

Este vorba despre un concurs total atipic, care, așa cum sugerează și denumirea, îmbină activitatea fizică și tehnologiile digitale moderne, din combinația celor două reieșind așa-numitul „sport figital”, cum le place organizatorilor să spună. În cadrul acestei competiții se vor desfășura probe la diferite discipline de „sport cibernetic”, robotică, realitate virtuală și realitate extinsă, inteligență artificială sau tehnologii informatice.

De asemenea, vor fi incluse și competiții de fotbal sau hochei, desfășurate atât în realitate, cât și în mediul virtual, pe calculatoare sau console, dar și curse de drone, curse în simulatoare, dueluri pe partea de programare, diferite jocuri de strategie sau bătălii între roboți. Această ediție a „Jocurilor Viitorului” sunt dotate cu premii totale în valoare de 10 milioane de dolari, bani proveniți exclusiv din fonduri private, după cum a susținut în cursul zilei de joi Igor Stoliarov, șeful comitetului de organizare, citat de EFE.

Într-o declarație făcută pentru agenția națională de presă din Rusia TASS, el a dorit să sublinieze că: „Întregul fond de premii provine din donaţii de la membri, nu există nici măcar o rublă din buget. Preferăm să numim donatorii parteneri, mai degrabă decât sponsori”.

Vladimir Putin a fost prezent la ceremonia de deschidere a „Jocurilor Viitorului”

Așa cum era de așteptat, competiția de la Kazan a fost deschisă chiar în prezența lui Vladimir Putin, cel care, în mod evident, a ținut și un discurs cu această ocazie, dorind în primul rând să sublinieze că este vorba despre un eveniment sportiv „liber de orice context politic, de orice tip de discriminare sau standarde duble”.

Liderul regimului de la Kremlin a catalogat acest eveniment sportiv drept unul „cu un format absolut nou, inovator” și a dorit să îi salute în mod special pe „pionierii sportului figital”, prezenți la această competiție. În mod evident, Vladimir Putin nu a ratat oportunitatea de a ridica în slăvi sportul din Rusia:

„Țara noastră a fost şi va continua să fie una dintre principalele puteri sportive de pe planetă, patria marilor sportivi, a victoriilor şi a recordurilor. Susţinem întotdeauna promovarea sportului şi a înaltelor sale valori umane. Jocurile Viitorului sunt cadoul nostru pentru familia sportivă mondială”.

Potrivit Agerpres, celelalte două competiții sportive, ce se doresc a fi majore, inițiate de Federația Rusă sunt Jocurile BRICS, care vor fi organizate tot la Kazan, în luna iunie, unde, în mod evident, ar urma să participe doar sportivi din țările care fac parte din aceastp uniune politică și economică, și „Jocurile Prieteniei”, care vor avea loc la Moscova și Ekaterinburg în septembrie, aceasta dorindu-se a fi alternativa la Jocurile Olimpice de la Paris, în cazul foarte probabil în care sportivii din Rusia vor rămâne interziși pentru competiția din Franța

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare