„Este dur să-l plasezi pe Radu Drăgușin atât de jos”. Jucătorul de 31 de milioane de euro, în mijlocul unei controverse uriașe în Anglia

Radu Drăgușin a costat 31 de milioane de euro, dar nu a jucat nici măcar un minut în ultimele trei partide, iar jurnaliștii din Anglia se întreabă dacă nu cumva oficialii lui Tottenham regretă această achiziție. În presă a apărut și un top al transferurilor din „era Ange Postecoglou”, iar fundașul român nu stă deloc grozav.

Radu Drăgușin, locul șase în topul achizițiilor lui Ange Postecoglou

Radu Drăgușin a semnat cu Tottenham acum o lună și jumătate și a jucat doar pe final în trei din cele șapte partide. Ultimele minute le-a bifat la începutul lunii februarie, ceea ce i-a determinat pe fani și pe jurnaliști să se întrebe de ce fundașului cumpărat de la Genoa nu i se acordă șanse. Mai ales că managerul Ange Postecoglou a ales să-l transfere într-o perioadă foarte grea pentru echipă, cu mari probleme în defensivă.

Jurnaliștii de la Spurs Web au dat un verdict dur și au ajuns la concluzia în mandatul actualului manager de la Tottenham, internaționalul român ocupă doar locul șase în clasamentul transferurilor. În condițiile în care acest top cuprinde doar nouă jucători.

„Este dur să-l plasezi pe Drăgușin atât de jos pe listă, dar fundașul român a bifat doar 8 minute de când a venit de la Genoa, în ianuarie, pentru 25 de milioane de lire sterline (n.r. se referă la minutele din timpul regulamentar, fără prelungiri).

Aportul lui Drăgușin de până acum face dificilă misiunea de a judeca fundașul. Totuși, performanțele impresionante ale tânărului de 22 de ani în Serie A din acest sezon sugerează că el s-ar putea afla mai sus pe această listă”, au scris jurnaliștii de la spursweb.com.

Ce șanse are Radu Drăgușin să fie titular la Tottenham

Și, totuși, de ce este jucătorul român atât de jos? Jurnalistul Alasdair Gold, de la Football London, a remarcat faptul că în debutul partidei cu Crystal Palace, Ange Postecoglou i-a trimis la încălzire mai întâi pe Ben Davies, iar apoi pe Drăgușin, în momentul în care Micky Van De Ven a acuzat dureri la gleznă. Concluzia este că lui Radu Drăgușin îi va fi foarte greu să prindă un tricou de titular în perioadele în care Micky van de Ven sau Cristian Romero nu vor avea probleme medicale.

„Având în vedere cât timp au lipsit Romero și Van de Ven în prima jumătate a sezonului, există motive justificate să credem să îl vom vedea pe Drăgușin în teren în lunile următoare.”, scriu cei de la spursweb.com.

Tottenham va juca următorul meci pe 10 martie și va înfrunta Aston Villa în campionat.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare