Edi Iordănescu, ultimatum pentru Ianis Hagi, după România – Irlanda de Nord 1-1: „Trebuie să meargă să facă ceva!”

Edi Iordănescu, selecționerul echipei naționale a României, a abordat evoluția lui Ianis Hagi, fiul „Regelui”, după partida România – Irlanda de Nord, încheiată la egalitate, scor 1-1. Oaspeții au deschis scorul prin Reid, în minutul 7, iar Dennis Man a restabilit egalitatea pe tabela de marcaj, 16 minute mai târziu.

Ianis Hagi a avut doar un sfert de oră la dispoziție pentru a arăta ce poate în acest amical. La final, Edi Iordănescu i-a transmis un mesaj ferm, având în vedere situația jucătorului de atac de la Deportivo Alaves, din La Liga.

Edi Iordănescu, mesaj clar pentru Ianis Hagi, după România – Irlanda de Nord: „Nu poate să continue așa”

Ianis Hagi nu trece printr-o perioadă prea bună, dat fiind faptul că este mai mult rezervă la echipa de club. Cu toate acestea, fiul lui Gică Hagi a intrat pe teren pentru a-i demonstra antrenorului că merită să fie titular la națională. A avut o evoluție demnă de respect contra nord-irlandezilor, însă selecționerul nu a ezitat să își spună părerea clară despre situația lui Ianis Hagi, despre care consideră că trebuie să opereze unele modificări, pentru a putea evolua mai mult la Alaves, în vederea participării la EURO 2024.

„I-am dat mai multe minute decât a fost el obișnuit să primească la club. Iar eu cred că merită mai multe minute și la club! Eu știu cât de mult l-au dorit cei de acolo. Din ce am discutat și eu cu el și din ce am simțit, e foarte conștient că nu poate să continue așa! Trebuie să meargă să facă ceva să se impună! Echipa e oarecum liniștită, în obiectiv (n.r. – Alaves), poate trebuie să aibă din nou o discuție și cu antrenorul, poate trebuie să vadă ce dorește și clubul pentru a primi șanse.

Nu poate să joace patru minute, șase minute… Mai sunt mai puțin de două luni și vine Europeanul! Va fi foarte greu! Azi, spre bucuria tuturor, a intrat mult mai bine decât probabil se anticipa, ținând cont de cât de puține minute a avut. Dar a intrat cu entuziasm, cu dorință de a demonstra și a produs câteva momente bune”, a declarat Edi Iordănescu, la finalul partidei de pregătire cu Irlanda de Nord.

România – Irlanda de Nord, scor 1-1 | Echipele de start:

România (4-2-3-1): Niță- Mogoș, Drăgușin, Burcă, Manea- Răzvan Marin, Cicâldău- Man, Stanciu, Florinel Coman- Pușcaș
Rezerve: Moldovan, Târnovanu, Rațiu, Șut, Marius Marin, Alibec, Florin Tănase, Mihăilă, Ianis Hagi, Rus, Drăguș, Moruțan, Sorescu, Olaru, Racovițan
Selecționer: Edi Iordănescu

Irlanda de Nord (3-5-2): Hazard- Hume, Toal, McNair- Bradley, Charles, Thompson, Lane, Spencer- Reid, Price
Rezerve: Peacock-Farrell, Southwood, Donnelly, McMenamin, Marshall, Lavery, Smyth, McCann, Boyd-Munce, Magennis, Brown
Selecționer: Michael O’Neill


Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare