Dramă fără margini în sportul românesc! Fostul vicecampion mondial la box a murit la doar 47 de ani

Este dramă în sportul românesc. Un mare campion al României a murit la doar 47 de ani. Anunțul a fost făcut miercuri de clubul CS Dinamo București și de Federația Română de Box.

Fostul vicecampion mondial la box Marian Velicu a încetat din viaţă, la vârsta de 47 de ani.

Cine a fost Marian Velicu

Pugilistul, care a fost legitimat la Clubului Sportiv Dinamo, a participat la Jocurile Olimpice, ediția din anul 2000, desfășurată la Sydney. După ce s-a retras din activitate a lucrat ca polițist în cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București (DGPMB).

“Clubul Sportiv Dinamo deplânge trecerea la cele veşnice a fostului pugilist Marian Velicu. În vârstă de numai 47 de ani, acesta s-a stins în urma unei boli necruţătoare”, a precizat CS Dinamo.

Federația Română de Box i-a adus un omagiul celui care a fost Marian Velicu.

„În urma unei boli necruțătoare, s-a stins din viață fostul boxer Marian Velicu, vicecampion mondial și medaliat cu bronz la Campionatele Europene, la categoria 48 kg.

De asemenea, Marian Velicu a participat la Jocurile Olimpice de la Sydney, din 2000. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a anunţat FR de Box.

Suferinţa lui Leonard Doroftei

Un alt fost mare pugilist al României, Leonard Doroftei, a traversat momente grele în viaţă.

Leonard Doroftei a revenit în România, după ce a stat 5 ani în Canada. „Moşul” a avut o carieră impresionantă, cu o singură înfrângere și o remiză în cele 24 de meciuri la profesionişti.

Doroftei a spus că suma de bani pe care a câștigat-o din box în vremea în care a fost profesionist este mult sub ceea ce încasează sportivii din ziua de astăzi.

”Acolo (n.r. – după un meci de box) nu primești nimic, totul e prin cec. Cecurile se trimit direct în bancă, au intrat în bancă, ești fiscalizat. Și încep și anunță: bam, bam, bam, ai de plată, ai de plată, ai de plată…

N-am strâns foarte mult… câteva sute de mii (n.r. – de dolari), dar nu… Până într-un milion de dolari, pe aproape”, a declarat Doroftei pentru iamsport.ro.

Înainte de a se muta în Canda împreună cu familia, fostul mare pugilist a trăit o adevărată dramă. Demoralizat de eșecul în afaceri, a căzut în patima alcoolului.

”Alcoolul schimbă vieţi. Am avut un moment în care am luat-o razna şi spun că am reuşit să mă redresez. Spun asta pentru că am luat o decizie, am plecat, m-am focusat pe ce am de făcut.

Am înţeles că, dacă vreau să fiu un antrenor de top şi să dau tot ce e mai bun, nu pot să mă duc mahmur la antrenamente dimineaţa. Şi asta m-a ajutat să trec peste orice hop şi să reuşesc. Nu au mai fost nici anturajele cu care eram obişnuit. Pentru mine, a fost o decizie fantastică. Am dat jos 20 de kilograme în câteva luni”, a spus Doroftei.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare