„Dopajul rămâne! Ce bine ar fi dacă și la conducătorii auto s-ar lua în considerare lipsa intenției”. Cea mai dură reacție după reducerea suspendării Simonei Halep, venită din partea fostului medic al echipei naționale

Cea mai dură reacție după ce TAS a decis să îi reducă Simonei Halep suspendarea de la patru ani la nouă luni în cazul de dopaj în care a fost implicată a venit din partea fostului medic al echipei naționale de fotbal masculin a României.

Pompiliu Popescu a ținut să precizeze că forul de la Lausanne, prin decizia comunicată în cursul zilei de marți, nu a decis că jucătoarea de tenis în vârstă de 32 de ani este complet nevinovată în această speță, pentru că în acest caz ar fi fost anulată de tot suspendarea dictată inițial de ITIA (Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis).

Fostul medic al echipei naționale susține că „pata” din acest scandal de dopaj va rămâne asupra Simonei Halep, chiar dacă TAS a dat un verdict favorabil jucătoarei de tenis

Iar, întrucât s-a menținut totuși o suspendare de nouă luni, chiar dacă este vorba despre o diferență mai mult decât semnificativă față de cei patru ani primiți inițial, sportiva din Constanța nu ar avea cum să fie considerată pe deplin nevinovată, pentru că până la urmă a fost depistată acea substanță interzisă, roxadustat, în organismul ei.

Practic, fostul medic al echipei naționale a subliniat că judecătorii de la TAS au considerat că Simona Halep nu s-a dopat în mod conștient, dar, chiar și așa, tot despre dopaj ar fi vorba până la urmă, pe principiul enunțat de ITIA, conform căruia sportivii de performanță sunt responsabili de ce se substanțe consumă, indiferent că procesul respectiv se desfășoară în mod conștient sau nu.

„Așa… Mulți au spus că va scăpa de suspendare. Sigur, e semnificativă și e în beneficiul ei, dar nu este ca absolvirea de vină, ca anularea dopajului. Dopajul rămâne! Și o zi dacă-i dădea acel tribunal minunat, tot suspendare se chema și tot dopaj era!

Așa cum spuneam când am mai vorbit, judecarea a fost făcută în jurul probei. Proba rămâne. Că a vrut să ia, că n-a vrut să ia, că i-a dat ”Murătură” ăla, Mouratoglou sau cum îl cheamă… Uite că Tribunalul de la Lausanne a considerat că Simona Halep nu e chiar atât de vinovată, dar a validat faptul că în corpul ei a fost găsită substanța dopantă”, a spus Pompiliu Popescu, potrivit fanatik.ro.

Comparația inedită făcută de Pompiliu Popescu

El a mers mai departe și a făcut o paralelă între modul în care sunt judecate astfel de spețe, prin prisma intenției, și modul în care sunt anchetate de exemplu accidentele rutiere, acolo unde nu se mai ia în calcul această componentă: „Atât a luat în considerare, lipsa intenției. Ce bine ar fi dacă și la conducătorii auto s-ar lua în considerare lipsa intenției! Când faci un accident să poți clama lipsa intenției”.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare