Doliu în familia Petrolului Ploiești. S-a stins din viață un fost mare fotbalist al „lupilor galbeni”

Doliu în familia Petrolului Ploiești, după ce un fost mare fotbalist al „lupilor galbeni” s-a stins din viață în cursul zilei de miercuri, la vârsta de 69 de ani.

Este vorba despre Petre Butufei, supranumit de către unii dintre fanii clubului galben-albastru „fundașul cu 7 inimi” și considerat de către aceștia drept unul dintre cei mai emblematici jucători ai echipei de pe „Ilie Oană” în perioada anilor ’70 – ’80.

Doliu la Petrolul Ploiești. S-a stins din viață Petre Butufei, fost mare fotbalist al „lupilor galbeni”

Anunțul dispariției sale a fost făcut de către un suporter al Petrolului, prin intermediul rețelelor de socializare: „Din păcate, astăzi ne-a părăsit un mare Petrolist, fundașul cu șapte inimi! Un om deosebit, un caracter desăvârșit. Rămâi cu bine, Nea Petrică Butufei!”.

La scurt timp, vestea a fost confirmată și de către cei de la Petrolul, care au postat pe pagina oficială de Facebook a clubului un mesaj special în memoria fostului căpitan al echipei, care a fost numit cu această ocazie „simbol” al clubului și „fundaș de fier”.

„Rămas bun, Petrică Butufei!

Ne-a părăsit un simbol al Petrolului, un adevărat fundaș de fier, un căpitan recunoscut, un om care și-a pus, aproape toată cariera, în slujba ‘galben-albaștrilor’.

Născut pe 29 iunie 1955, la Provița de Sus, Petrică Butufei a debutat pentru Petrolul pe 22 august 1976, evoluând neîntrerupt, timp de 11 stagiuni, pentru echipa noastră.

A contabilizat 338 de prezențe oficiale (158 în Divizia A, 162 în Divizia B și 18 în Cupa României) și 13 goluri marcate (10 în Divizia A, 2 în Divizia B și 1 în Cupa României). În 1987 a mers la Flacăra Moreni, iar după încheierea carierei de jucător a îmbrățișat-o pe cea de antrenor, ani buni activând în cadrul Centrului de Copii și juniori al clubului nostru.

Odihnește-te în pace, Petrică Butufei! Condoleanțe familiei îndoliate!”, au transmis „lupii galbeni”.

Înainte de a ajunge pe „Ilie Oană”, Petre Butufei a evoluat pentru Poiana Câmpina, inițial la nivel de juniori, în perioada 1969 – 1972, iar ulterior la prima echipă, până în vara anului 1976, când a fost transferat de „lupii galbeni”.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare