Discuție în mare secret între Edi Iordănescu și Alex Mitriță! Condiția pusă de selecționer pentru a-l lua în calcul la EURO pe mijlocașul Craiovei: „El pare mai arogant, dar…”

Edi Iordănescu și Alex Mitriță au ținut capul de afiș în presa sportivă din România recent, dată fiind perioada în care naționala țării noastre a disputat amicalele cu Irlanda de Nord și Columbia și luând în calcul presiunile venite din partea mai multor oameni de fotbal, cu privire la convocarea jucătorului oltenilor la națională. Alex Mitriță pare un fotbalist schimbat. Le-a adus victoria celor de la Universitatea Craiova împotriva Rapidului, din penalty.

Potrivit informațiilor apărute recent în spațiul public, selecționerul României și jucătorul ofensiv din Bănie au purtat o discuție directă. Edi Iordănescu i-a transmis părerea sa lui Alex Mitriță, care are speranțe că va fi convocat la națională pentru EURO 2024.

Edi Iordănescu și Alex Mitriță, discuție de gradul zero

Alex Mitriță a jucat un rol important în revenirea celor de la Craiova din ultimul timp. Juveții ocupă locul doi în SuperLiga, fiind principala echipă cu care FCSB se luptă la titlu în acest sezon. Trupa din Bănie nu a mai pierdut de nouă meciuri, câștigând șase dintre acestea.

Faptul că Edi Iordănescu nu l-a convocat pentru „dubla” amicală contra Irlandei de Nord și Columbiei nu l-a descurajat pe Mitriță, care a continuat să practice un fotbal de calitate înaltă. Cei doi au purtat o discuție, înaintea meciurilor României din luna martie, în care selecționerul i-a transmis jucătorului Craiovei ce are de făcut pentru a avea o șansă să fie prezent la EURO 2024.

„Selecționerul i-a spus: «Mergi mai departe și vedem!» Și băiatul merge! Au discutat, și-au spus părerile, nu s-au făcut promisiuni. A fost o discuție cu cărțile pe față. Poate că Mitriță pare un tip arogant, dar nu e, din contră. OK, este mai distant, însă în interiorul lotului este un tip de echipă, un adevărat căpitan. El chiar a (re)venit la Craiova ca să ia titlul, așa a spus mereu.

De aceea reacțiile lui de genul «Hai, mă, că vă omor! Hai să tragem să batem!», de la meciul cu Rapid. Are frustrare pozitivă în el, fiindcă vrea trofee, nu să le vadă cum trec pe lângă el. Acum mai mulți ani era mai flegmatic, când s-au certat la națională, că nu se implică destul, dar acum e un alt om”, au dezvăluit surse apropiate clubului din Bănie, potrivit gsp.ro.

  • Alex Mitriță a marcat în fiecare dintre ultimele patru partide ale clubului din Bănie.

Mitriță nu este singurul jucător al Craiovei cerut la națională

Recent, Sorin Cârțu, fostul președinte al celor de la Universitatea Craiova, a lansat o propunere pentru Edi Iordănescu, în vederea întăririi lotului „tricolorilor” pentru EURO 2024. Este vorba despre Ștefan Baiaram, jucătorul care a egalat în duelul cu Rapid, de pe „Ion Oblemenco”. „Sorinaccio” a explicat de ce crede că Baiaram ar trebui să fie o soluție pentru EURO 2024.

Are o prestație extraordinară. Baiaram și înainte de accidentare a avut evoluții bune. Multă lume era cu ochii pe el, era apreciat. A fost accidentarea, apoi altă accidentare, a stat mult timp, dar acum văd că recuperează tot ce a pierdut. Este un jucător foarte important, este eficient. Să ai un jucător U21 și să dai șase goluri în perioada asta…

Din punctul meu de vedere, e un jucător pe care… Sunt convins că Edi Iordănescu îl are în lotul ăsta mare pentru EURO. Dacă va continua forma asta și nu văd de ce nu ar continua, nu consider că participarea la EURO ar fi un țel greu de atins sau îndepărtat. Te uiți la ce avem noi la mijlocul terenului… Capacitatea lui de efort, aleargă mult în timpul meciului. Ai nevoie de așa ceva la naționala României”, a declarat Sorin Cârțu, potrivit digisport.ro.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare