Dinamo, salvarea lui Dănuț Lupu? Fostul fotbalist ar putea fi eliberat mai devreme pentru a prelua funcția de director sportiv la clubul din „Ștefan cel Mare”

Dinamo ar putea constitui salvarea lui Dănuț Lupu, cel care, după cum se știe deja foarte bine, se află deja de 5 luni în închisoare, la penitenciarul Rahova, după ce a fost prins în mod repetat în timp ce conducea fără permis.

Întrucât pedeapsa totală dictată împotriva sa a fost de 7 luni și 10 zile de închisoare cu executare, iar el a ispășit deja cele 5 luni, fostul mijlocaș al naționalei României a primit dreptul de a solicita eliberarea condiționată, demers care a fost deja întreprins de avocații săi în urmă cu ceva timp.

Dănuț Lupu ar putea fi eliberat condiționat pentru a prelua în viitorul apropiat funcția de director sportiv la Dinamo

Judecătoria Sectorului 5 a stabilit ca această solicitare să fie analizată în cursul zilei de joi și astfel Dănuț Lupu a fost adus de o dubă la instanță undeva în jurul orei 09:00 și a fost condus încătușat în sală.

Ulterior, așa cum era și firesc să se întâmple, fostul fotbalist de la Dinamo sau Rapid, printre altele, a expus motivele pentru care el consideră că ar merita să i se acorde acest drept la eliberare condiționată.

„Mi-am îndeplinit fracția, regret fapta și doresc sa mă întorc acasă alături de ai mei”, a spus Dănuț Lupu în fața judecătorului, potrivit prosport.ro.

Nu se știe însă exact încă la care Dinamo

Procedurile au continuat apoi, iar avocatul fostului fotbalist, Ingrid Miclăuș, a venit cu propriul punct de vedere referitor la eventuala eliberare condiționată a clientului său, iar, printre altele, a invocat inclusiv faptul că acesta ar avea în prezent o propunere pentru a deveni director sportiv la Dinamo, fără să facă însă mențiunea dacă este vorba despre echipa din Superliga sau despre cea deținută de Clubul Sportiv din „Ștefan cel Mare”, care evoluează în Liga 3 și la care Lupu a activat înainte de a primi această condamnare.

Este destul de bine cunoscut faptul că formația din prima ligă caută deja de ceva timp să aducă un om în această funcție, dar până în prezent nu s-a materializat vreuna din variantele vehiculate în spațiul public în ultima perioadă.

„Clientul meu se va reintegra în societate nu va mai greși. În acest moment are o propunere de la Dinamo, să fie angajat ca director sportiv. În plus, trebuie să facă o operație pentru afecțiunea de care suferă”, a spus avocatul în fața judecătorului.

În mod evident, procurorii s-au opus demersului întreprins de avocații fostului fotbalist

Ulterior, cu ocazia unor declarații solicitate de către jurnaliștii prezenți la Judecătoria Sectorului 5, a adăugat: „Pe parcursul executării pedepsei a avut un comportament exemplar față de personalul unității, dar și față de celelalte persoane private de libertate. A fost stăruitor în muncă atâta timp cât i-a permis comisia penitenciarului Rahova și a câștigat 12 zile care sunt considerate ca fiind executate. Având în vedere că a reprezentat România, iar acest lucru constituie un lucru de interes public, credem că este o performanță notabilă și trebuie ținut cont și de acest detaliu”.

Așa cum era de așteptat, procurorii care s-au ocupat de acest caz nu au dorit să audă despre posibilitatea eliberării condiționate și, conform sursei citate anterior, au ținut să îi aducă în atenție judecătorului faptul că Dănuț Lupu a beneficiat în trecut, în mai multe rânduri, de clemență în astfel de situații și, prin prisma aceasta, nu ar mai fi cazul de așa ceva și acum. Instanța a rămas în pronunțare în legătură cu această speță.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare