Dinamo, intrare cu talpa asupra Comisiei de Disciplină! Ce au comunicat „câinii” pe pagina oficială, după sancțiunile primite

Dinamo s-a „bucurat” de sancțiunile Comisiei de Disciplină, acordate în urma incidentelor petrecute la partida dintre „câini” și UTA Arad, pe „Arcul de Triumf”, din ultima etapă a sezonului regulat. Dinamoviștii nu au dreptul de a se bucura de susținerea fanilor pe parcursul următoarelor patru meciuri de pe teren propriu, adică până la finalul sezonului. În plus, clubul alb-roșu a fost amendat cu suma de 100.000 de lei. Aceleași sancțiuni au fost impuse și în cazul celor de la UTA Arad. Fanii acestora au fost însoțiți de către ultrașii de la CSA Steaua la meciul cu Dinamo. Cele două tabere de suporteri radicali s-au luat la bătaie pe teren, iar startul meciului a fost amânat.

În urmă cu câteva minute, Dinamo a emis un comunicat prin intermediul rețelelor sociale, prin care anunță faptul că va contesta decizia Comisiei de Disciplină.

Dinamo contestă sancțiunile Comisiei de Disciplină!

Dinamoviștii și-au expus poziția în legătură cu cele întâmplate în cursul zilei de miercuri, care vizează incidentele grave menționate anterior.

Prin persoana lui Andrei Nicolescu, administratorul special de la Dinamo, „câinii” s-au luat într-un mod dur de decizia suspendării terenului clubului, fiind de părere că hotărârea „reprezintă o palmă dată fotbalului”.

În același timp, în comunicatul celor de la Dinamo se arată și faptul că nu există toleranță față de violență. Clubul a decis să conteste decizia „luată după regulamente rămase de mulți ani în vigoare”.

Cum arată comunicatul emis de Dinamo

„COMUNICAT

Dinamo 1948 București, 27 martie 2024, ora 19:48
Prin administrator special Andrei Nicolescu

Hotărârea de astăzi a Comisiei de Disciplină a Federației Române de Fotbal (FRF) reprezintă o palmă dată fotbalului și dărâmă eforturile făcute în ultimii ani de FRF, LPF, deținători de drepturi, cluburi, sponsori, de a readuce publicul pe stadioanele noi construite de CNI, de a crește media de spectatori în fiecare sezon, de a spera că suntem, și cu fotbalul, în Uniunea Europeană.

Susținem necondiționat descurajarea oricăror forme de violență pe stadioane și considerăm că prevederile legale și regulamentare trebuie aplicate, direct și proporțional, celor responsabili de comiterea faptelor antisociale. Cu alte cuvinte, toleranță zero!

Nu este un limbaj împrumutat din campaniile electorale, este dovada că am avut întotdeauna o conduită corectă și responsabilă, în deplin acord cu legislația și normele de civilizație.

Dinamo nu are în spate doar istorie și performanță, Dinamo de astăzi trăiește pentru suporteri.

Ne vom căuta dreptatea prin comisii, prin avocați și vom contesta această decizie luată după regulamente rămase de mulți ani în vigoare.

Patru etape cu „porțile închise” înseamnă final de sezon, pentru suporterii noștri, la meciurile disputate pe teren propriu, pe Arcul de Triumf sau pe Arena Națională.

Nu este normal, nu este o luptă corectă pentru toate cele 10 echipe de play-out! Interesul legitim al competiției este ca fiecare club să-și poată apăra șansele pe teren, beneficiind de susținerea propriilor fani.

Faptele antisociale, văzute de o țară întreagă, nu pot rămâne fără consecințele legale firești.

Jandarmii au partea lor de vină, clubul și stewarzii, la fel.

Pe lângă sancțiunile individuale dictate împotriva celor direct responsabili, acceptăm suspendarea unor sectoare de tribună, însă nu putem fi de acord cu o interdicție generală, aplicată global fanilor care au respectat normele de comportament în arenele sportive. Ei nu au nicio vină!

Urmează opt etape, opt finale în care se poate decide destinul echipei pe termen mediu și lung.

Ar fi, însă, injust, ca fanii noștri, celebri în toată lumea pentru pasiune și creativitate, să nu își poată încuraja echipa favorită.

Dinamo va lupta cu toate forțele, transparent și regulamentar, pentru dreptul suporterilor noștri de a fi alături de echipă, în tribune, meci de meci”.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare