Dezvăluiri din interior în dosarul în care este anchetat liderul galeriei Rapidului: „Acele stenograme nu au fost prezentate integral”

Dezvăluiri importante despre dosarul în care este anchetat în prezent Liviu Ungurean, liderul galeriei Rapidului, au fost făcute de către șeful departamentului de securitate din cadrul clubului giuleștean.

Din această postură, Adrian Olariu a fost de asemenea audiat în ziua în care a debutat practic acest dosar. Tot el este omul înjurat și amenințat la telefon de cel poreclit Bocciu’, așa cum a reieșit din acele stenograme date recent publicității.

Adrian Olariu a vorbit despre dosarul în care este în continuare anchetat liderul galeriei Rapidului

Legat de acest aspect, oficialul clubului Rapid a încercat să explice că acele convorbiri au fost cumva desprinse dintr-un context mai larg și, de asemenea, a ținut să sublinieze că relația sa personală cu Liviu Ungurean este una foarte bună, chiar dacă a recunoscut că de-a lungul timpului au mai existat anumite tensiuni între ei, prin prisma colaborării lor din cadrul clubului.

„(n.r. – Te-a amenințat Bocciu?) Trebuie să reiau un pic filmul, care a început odată cu ieșirea mea de la discuția pe care am avut-o cu domnii procurori în ziua în care s-au petrecut aceste evenimente.

Dacă vă aduceți aminte de filmul evenimentelor, încă de când am ieșit de acolo am spus că eu nu am fost invitat în calitate de martor pe problema petardelor, fumigenelor, materialelor pirotehnice.

Erau niște domnișoare drăguțe care au încercat să îmi arate tot felul de imagini, articole apărute în ziua respectivă de către presă, care luase foc. Numai că întrebarea care mi-a fost pusă e dacă eu am fost acolo și am discutat despre acele materiale pirotehnice, despre ce se întâmplase la meciul cu Oțelul, despre ce s-a întâmplat la meciul cu FCSB, ulterior despre camera secretelor, bomba pe care o să o dezamorsăm imediat, dacă mai este nevoie și dacă nu s-a înțeles deja ce se întâmplă.

Șeful departamentului de securitate din cadrul clubului giuleștean s-a referit și la acele stenograme ale unor convorbiri dintre el și Liviu Ungurean

Am spus că nu pentru lucrurile acestea, am fost interpretat din nou greșit, s-a spus că mint. Articolele care au urmat au fost clare ‘Domn’e, nu recunoaște, minte, ne păcălește, pus în fața evidenței nu recunoaște’ ș.a.m.d.

Revin la stenogramele de care discutai și tu. Sunt două care ne-au fost prezentate nouă în ziua respectivă, în care, într-adevăr, eu am discuții contradictorii cu Liviu. Acele stenograme care au fost prezentate bineînțeles că n-au fost prezentate integral.

În niciuna dintre ele nu se știe de la ce s-a pornit discuția noastră. Niciuna dintre ele nu sublinia practic replicile pe care eu i le dădeam lui Liviu. În niciuna dintre ele nu se scotea în evidență decât faptul că, într-un fel sau altul, Liviu încearcă să pună presiune pe mine. Dar, atenție, nu pe mine personal, ci pe mine reprezentant al clubului.

Asta am vrut să se înțeleagă de la început. El, în calitate de lider al suporterilor, vorbea efectiv în numele suporterilor și căuta într-un fel sau altul să mă influențeze în rezolvarea unor probleme care țin strict de galerie. Atenție, aceste probleme în parcursul anilor au fost rezolvate împreună. Niciodată clubul n-a intrat cu bocancii în viața galeriei și galeria n-a impus niciodată clubului să facă altceva decât ceea ce e legal și normal.

Oficialul Rapidului susține că relația sa cu Bocciu’ nu a fost alterată de acele injurii și amenințări adresate de acesta din urmă

Eu cu Bocciu mă știu de 20 de ani. El era un copil când și eu eram pe acolo. A crescut în preajma galeriei, în preajma liderului de galerie. Și-a dorit foarte mult să fie un lider de galerie. Consider că până să fie arestat reușise să strângă în jurul lui un număr impresionant de suporteri. Cum știm, la fel ca și în cazul celorlalte galerii, sunt foarte multe brigăzi și el reușise să le aducă la un numitor comun și tocmai asta îl făcea pe el atât de respectat în rândul acelor suporteri.

Pentru a menține această unitate a suporterilor, el trebuia să dovedească că îi poate conduce și îi poate struni, că poate să fie unul dintre personajele principale la dialogul care are loc între suporteri și club. Faptul că ne cunoșteam de atâta vreme, în discuțiile noastre, fie particulare fie pe probleme de organizare de meci, de aici ne permiteam aceste injurii duse de la un etaj superior, doar din dorința de a dovedi suporterilor, colegilor lui, că se poate impune. Asta era.

Între patru ochi și de-a lungul prieteniei noastre, întâlnirile cu Bocciu pe teme private au o conotație, iar ceea ce privește relația strict de serviciu a atins câteodată și aceste cote, dar fără ca eu să mă simt vreodată în pericol sau să mă simt amenințat.

Știam că se aprinde, știam că așa trebuie să reacționeze în momentul respectiv pentru a arăta și a defini putere în fața celorlalți colegi de galerie, dar știam cu siguranță că atunci când se vor liniști lucrurile voi putea avea cu el dialogul pe care l-am avut întotdeauna”, a spus Adrian Olariu, potrivit fanatik.ro.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare