Decizie uluitoare a lui Xavi, după despărțirea de Barcelona! La ce gest uimitor a recurs fostul antrenor al clubului blaugrana

Xavi Hernandez (44 de ani) a plecat de pe banca tehnică a celor de la Barcelona, legendarul club din La Liga pentru care a scris istorie pe teren. Antrenorul iberic a preluat gruparea de pe „Camp Nou” în anul 2021, în luna noiembrie, reușind să cucerească titlul în urmă cu două sezoane.

Potrivit informațiilor apărute în spațiul public, Xavi ar fi urmat să primească o sumă exorbitantă în cazul în care catalanii l-ar fi demis. Acum, după ce plecarea sa s-a produs, acesta a revenit asupra aspectului financiar.

Xavi renunță la foarte mulți bani pe care Barcelona ar trebui să-i achite

Înțelegerea lui Xavi cu șefii de pe „Camp Nou” prevedea o clauză conform căreia o eventuală întrerupere a colaborării până în iunie 2025, termenul la care expira contractul, i-ar fi băgat antrenorului în buzunare suma uriașă de 15 milioane de euro. Ba mai mult, și staff-ul său ar fi urmat să fie despăgubit cu cinci milioane de euro.

Acum, conform celor de la Mundo, citați de reputatul jurnalist italian Fabrizio Romano, Xavi nu mai are pretenții bănești atât de mari. Poate fi vorba și despre un act de bunăvoință al acestuia față de clubul iubit, care nu trece prin clipe prea plăcute din punct de vedere financiar. Dezvăluirea a fost făcută de omul de presă prin intermediul Facebook.

Se pare că tehnicianul iberic de 44 ani vrea doar ca persoanele din staff-ul său tehnic să fie plătite, acum fiind vorba despre 2.5 milioane de euro. De asemenea, Xavi ar dori să primească la rândul său aceeași sumă, întrucât atunci când a plecat din Qatar, de la Al-Shabab, pentru a se alătura Barcelonei, a plătit cele 2.5 milioane de euro din propriul buzunar.

„Xavi a renunțat la salariul pe care trebuia să-l câștige la Barca. Potrivit lui Mundo, el vrea doar ca personalul său să fie plătit. Cu toate acestea, ar vrea să fie plătite 2,5 milioane de euro – asta pentru când a plecat de la Al-Sadd și a plătit din propriul buzunar despărțirea de clubul qatarez… Și atunci înțelegerea va fi făcută”, a transmis Fabrizio Romano.

Hansi Flick, noul antrenor al Barcelonei

Renumitul jurnalist din Italia este cel responsabil cu lansarea veștii legate de decizia conducătorilor catalanilor, care l-au ales pe neamțul Hansi Flick pentru postul de tehnician. Contractul dintre cele două părți ar urmă să se întindă pe o perioadă de două sezoane.

Hansi Flick este noul antrenor principal al Barcelonei, este confirmat! S-a ajuns la o înțelegere, la care a lucrat și pe care a aprobat-o impresarul său Pini Zahavi, pentru o perioadă de doi ani. Înțeleg că Flick își va aduce alături de el doi asistenți germani ca parte a staff-ului său tehnic”, a informat Fabrizio Romano prin intermediul X.

În 2020, germanul a obținut „tripla” cu Bayern Munchen. „Colosul” din Bundesliga, „îngenuncheat” în stagiunea recent încheiată de Bayer Leverkusen, a cucerit atunci trofeul Champions League, titlul în Bundesliga și Cupa Germaniei. Ulterior, s-a ocupat de naționala nemților, însă rezultatele sale nu au fost cele dorite de Federație.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare