De necrezut: Erling Haaland și Jude Bellingham au fost refuzați de un gigant din Europa

Erling Haaland și Jude Bellingham, doi dintre cei mai în vogă fotbaliști ai momentului la nivel internațional, puteau fi coechipieri nu doar la Borussia Dortmund, dar ambii au fost refuzați în mod inexplicabil de către unul dintre cele mai importante cluburi din Europa, cel puțin ca tradiție.

Este vorba despre Manchester United, echipa care, de la plecarea lui Sir Alex Ferguson de pe „Old Trafford”, se chinuie să redevină forța care domina Premier League și reușea să ajungă frecvent în fazele finale ale Ligii Campionilor pe vremea când era pregătită de legendarul antrenor scoțian, dar care în prezent speră la vremuri mai bune după ce Sir Jim Ratcliffe, cel mai bogat om din Marea Britanie, a preluat o parte a pachetului de acțiuni.

Cum i-a refuzat Manchester United pe Erling Haaland și Jude Bellingham

Până ca acesta să pună în scenă anumite transferuri spectaculoase pe sume mai mult decât impresionante, „diavolii roșii” au toate motivele să regrete că echipa lor favorită a ratat în urmă cu doar câțiva ani două mutări care s-ar fi putut dovedi extrem de inspirate și care ar fi trebuit să se realizeze în schimbul unor sume nesemnificative pentru un club de talia lui Manchester United.

Ole Gunnar Solskjaer, fostul atacant, dar și antrenor, al echipei din Manchester, a dezvăluit că aceasta a avut posibilitatea de a-i aduce, cam în aceeași perioadă, pe Erling Haaland și Jude Bellingham, fotbaliști care în prezent fac realmente spectacol la Manchester City, respectiv Real madrid, dar oficialii clubului de pe „Old Trafford” au refuzat aceste variante, deși sumele care ar fi trebui plătite în schimbul lor la momentul respectiv erau foarte mici comparativ cu ce se întâmplă deja de câțiva ani buni pe piața transferilor la nivel internațional.

Solskjaer l-a antrenat pe Erling Haaland la Molde, iar, la scurt timp după ce a început să colaboreze cu acesta, l-a propus celor de la Manchester United, care nu au fost încântați de idee. Ulterior, atacantul norvegian a ajuns la RB Salzburg, apoi la Borussia Dortmund, unde a devenit o adevărată „mașinărie de goluri”, în prezent fiind esențial în conceptul implementat de Pep Guardiola la campioana Angliei și a Europei, Manchester City.

Dezvăluirile de senzație făcute de Ole Gunnar Solskjaer

„L-am avut la Molde pentru două sezoane. În vara de dinainte de a ajunge aici (n.r. la Manchester United), am sunat la club și le-am spus că trebuie să îl transfere pe acest băiat, că va ajunge de clasă mondială.

Asta a fost în iunie, iulie 2018, iar ei au refuzat. Aveau suficiente rapoarte despre jucători. Apoi am devenit antrenor interimar, iar .Haaland a fost vândut la RB Salzburg

Le-am spus imediat să îl cumpere, cât timp avea o clauză de reziliere. Știam acest lucru atunci și nimeni altcineva nu ar fi plătit acei bani, 20 de milioane de euro, ar fi fost un chilipir.

A fost decizia clubului de a nu face asta atunci. Nu am făcut niciodată o ofertă pentru el și nu am declanșat negocieri, până când a început să dea goluri pentru Salzburg. Atunci, Borussia Dortmund era deja după el, Juventus era acolo, toată lumea era acolo. Clauza lui de reziliere era încă bună, 60 de milioane de euro”, a spus Ole Gunnar Solskjaer la emisiunea „Stick to Football”, citat de Independent.

Cum s-au petrecut lucrurile în cazul mijlocașului englez

Mijlocașul central englez avea doar 17 ani și se afla încă la Birmingham City, după ce anterior plecase din academia celor de la Manchester City, și a ajuns până la urmă și el la Borussia Dortmund în drumul său spre Real Madrid, însă nu înainte de a fi refuzat de Manchester United, pe motiv că avea o vârstă mult prea fragedă pentru a putea emite pretenții la minute pe teren pentru echipa de pe „Old Trafford”.

„Jude a fost chiar în clădire (n.r. la un sediu al clubului). Eu eram acolo, Sir Alex Ferguson era acolo, Bryan Robson și Eric Cantona erau și ei acolo în ziua în care al a venit la club.

Am vorbit cu toții cu el și s-a ținut cât de bine a putut. Știa exact ce își dorea, un anumit număr de minute la prima echipă. Avea 17 ani la acea vreme, dar a fost cea mai matură persoană de 17 ani pe care am întâlnit-o vreodată. Avea totul planificat”, a mai spus fostul fotbalist de la Manchester united.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare