BREAKING NEWS | David Popovici confirmă informațiile sportpesurse.ro, însă oferă câteva explicații pentru alegerile sale

La mai bine de 24 de ore de la dezvăluirile sportpesurse.ro, înotătorul român David Popovici a oferit primele explicații ale alegerilor sale.

Așa cum vă anunțam joi, 28 martie, prin intermediul materialului Aroganțe exagerate ale lui David Popovici către COSR: bodyguarzi pe durata Jocurilor Olimpice și stă într-un hotel de fițe din afara satului olimpic! ”O aiureală””, David Popovici a cerut să aibă în permanență doi bodyguarzi pe durata Jocurilor Olimpice de la Paris, iar cazarea să fie făcută undeva în afara satului olimpic.

David Popovici: ”Cazarea în afara satului olimpic a apărut natural”

Iată cum explică David Popovici alegerile făcute:

Jocurile Olimpice de la Paris se apropie cu pași repezi și urmează o perioadă de pregătire intensă ce necesită un mare efort atât fizic, cât și mental.

Este esențial ca un sportiv care participă la o competiție atât de importantă, să aibă liniștea atât de necesară pregătirii.
În acest proces este implicată și logistica, dincolo de odihna necesară și minimele nevoi ce ne ajută în menținerea rutinei și concentrării. Logistica implică și o simplificare practică, în cazul de față, cazarea în afara satului olimpic, având în vedere condițiile speciale din Paris și distanța dintre baza de concurs și satul olimpic.
Asigurarea protecției și siguranței sportivilor și echipelor lor reprezintă în egală măsură o necesitate vitală și o prioritate pentru toate delegațiile care vor veni la Jocurile Olimpice, delegații ce urmează protocolul de securitate cerut de organizatori
.

David Popovici: ”Serviciile de protecție privată vor fi achitate integral de către noi!”

Consider că toate măsurile au fost analizate atent de către COSR si FRNPM astfel încât totul să se desfășoare bine. Povestea preluată de anumite canale media, dintr-un unghi desprins de realitate, cu jumătăți de adevăr prezentate ca adevăr absolut și fără o reală documentare, nu este corectă.
De aceea, câteva precizări sunt necesare:

  • în urma analizării situației de către echipa mea, FRNPM, Comitetul Olimpic și Sportiv Român și 𝗰𝘂 𝗮𝗰𝗰𝗲𝗽𝘁𝘂𝗹 𝗰𝗹𝗮𝗿 𝗮𝗹 𝗮𝗰𝗲𝘀𝘁𝗼𝗿 𝗶𝗻𝘀𝘁𝗶𝘁𝘂𝘁𝗶𝗶, cazarea în afara satului olimpic a apărut natural și a fost aleasă ca fiind cea mai bună varianta în cazul meu
  • această idee a apărut în urmă cu mai mult de un an și a fost o decizie de echipă, la fel cum a fost și în cazul altor sportivi care merg la aceeasi competiție (canotaj, caiac-canoe)
  • hotelul de lux la care se face referire este un hotel obișnuit de 3 stele
  • echipa mea a anunțat în repetate rânduri Federatia de Natatie si Pentatlon Modern și Comitetul Olimpic si Sportiv Roman că 𝘀𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗶𝗶𝗹𝗲 𝗱𝗲 𝗽𝗿𝗼𝘁𝗲𝗰𝘁𝗶𝗲 𝗽𝗿𝗶𝘃𝗮𝘁𝗮 𝘃𝗼𝗿 𝗳𝗶 𝗮𝗰𝗵𝗶𝘁𝗮𝘁𝗲 𝗶𝗻𝘁𝗲𝗴𝗿𝗮𝗹 𝗱𝗲 𝗰𝗮𝘁𝗿𝗲 𝗻𝗼𝗶 𝘀𝗶 𝗻𝘂 𝗱𝗶𝗻 𝗯𝗮𝗻𝗶 𝗽𝘂𝗯𝗹𝗶𝗰𝗶; președintele FRNPM Camelia Potec, președintele COSR Mihai Covaliu și secretarul general COSR George Boroi sunt cei care pot să confirme.
  • în istoria JO au fost și alte cazuri în care sportivi români au fost cazați în afara satului olimpic, rog presa să acorde mai multă atenție documentării.
    Îmi doresc să ne respectăm reciproc, să muncim mai mult și să ne oferim unii altora ocazia de a ne reprezenta cu seriozitate si integritate în domeniul pe care fiecare dintre noi și-l aleg
    e“, a anunțat David Popovici, pe contul personal de Facebook.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare