Datoriile financiare uriașe ale Simonei Halep. Fostul număr 1 mondial și-a folosit numele în afaceri începând cu 2023

Datoriile financiare uriașe ale Simonei Halep au fost generate de două companii aparținând familiei fostului lider al clasamentului WTA, în care de la un anumit moment a început să se implice și jucătoarea de tenis în vârstă de 32 de ani.

Interesant de remarcat este că sportiva din Constanța a început să se implice în aceste afaceri abia de la data de 1 februarie 2023, adică la patru luni de la momentul suspendării primite de ea din partea ITIA în scandalul de dopaj în care este implicată, deși în spațiul public se credea că Simona întreprindea anumite activități de acest gen de mai mult timp.

Toate detaliile despre datoriile financiare uriașe ale Simonei Halep, generate de două afaceri în care sportiva este angrenată alături de familia ei

Potrivit defapt.ro, la momentul amintit anterior, Simona Halep a început să se implice în două companii. Este vorba în primul rând despre „New Concept Imob SRL”, care anterior era deținută în totalitate de către fratele jucătoarei de tenis, Nicolae, cel care este de altfel și managerul ei.

Simona a intrat în această societate după ce fratele ei i-a cesionat nu mai puțin de 80% din părțile sociale ale firmei. Conform sursei citate anterior, la finalul anului 2022, această companie înregistra datorii de 46,6 milioane de lei, adică ceva mai mult de 9 milioane de euro.

Cealaltă firmă în care este implicată în prezent Simona Halep este „SH Resort SRL”, care operează un hotel de lux în stațiunea litorală Mamaia Nord.

La finalul anului 2022, cele două companii înregistratu datorii cumulate în valoare de peste 12 milioane de euro

Înainte de momentul februarie 2023, societatea care administrează activitatea acestei companii era deținută de același Nicolae Halep și de Stere Halep, tatăl Simonei.

Acesta din urmă avea la momentul respectiv tot 80% în firmă, procent pe care i l-a cesionat fiicei sale. La finalul aceluiași an 2022, și această entitate înregistra anumite datorii, ceva mai mici însă, în valoare de 15,5 milioane de lei, adică puțin mai mult de 3 milioane de euro.

Așadar, la finalul anului 2022, cele două firme în care Simona Halep este în prezent acționar majoritar, situație care însă nu exista la momentul respectiv, înregistrau cumulat datorii în valoare de peste 12 milioane de euro.

Ce ar putea ascunde această situație

Întrucât la scurt timp jucătoarea de tenis a decis să se implice în aceste societăți, se poate crede că sumele respective reprezintă de fapt creditări făcute de sportivă către acele entități, iar scopul Simonei Halep ar fi, în mod evident, să își recupereze banii respectivi la un moment dat.

Acest deziderat pare însă destul de dificil de atins într-un orizont rezonabil de timp. Asta pentru că, potrivit sursei citate anterior, firmele respective nu au reușit în ultimii ani să obțină profituri considerabile.

La același moment de referință decembrie 2022, compania „New Concept Imob SRL” a înregistrat venituri de puțin peste 710.000 de lei, dar în același timp cheltuieli în valoare de peste 2,5 milioane de lei, deci în pierdere cu aproximativ 1,8 milioane de lei, în vreme ce „SH Resort SRL” a avut un profit net de circa 852.000 de lei.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare