Cum poate câștiga Simona Halep 10 milioane de dolari! S-a aflat ce probe a invocat românca în dosarul deschis la Tribunalul din Manhattan

Simona Halep (32 de ani) a dat în judecată compania canadiană Quantum Nutrition, căreia îi cere despăgubiri de 10 milioane de dolari. Românca susține că suplimentul Keto MCT este sursa contaminării cu roxadustat, subtanță din cauza căreia ex-liderul mondial a fost suspendat patru ani.

În așteptarea verdictului TAS, care ar putea veni la două luni după procesul cu ITIA, Simona Halep încearcă să își apere cauza într-un proces deschis la Tribunalul din Manhattan (New York), împotriva firmei canadiene, care a comercializat suplimentul de colagen. Produsul apare pe piața sub denumirea Schinoussa Superfoods, iar fostul lider mondial acuză compania producătoare că a mințit în privința ingredientelor folosite la preparare.

Simona Halep poate câștiga 10 milioane de dolari în procesul împotriva Quantum Nutrition

În procesul deschis în SUA, Halep își susține nevinovăția pe baza testelor efectuate de doctorul Jean-Claude Alvarez. Directorul laboratorului de toxicologie CHU de Garches din Franța afirmă că suplimentul folosit de Halep a conținut Roxadustat. Concret, românca se susține că produsul pe care l-a folosit nu ar conține ingredientele anunțate, ci unele originare din China.

„Pârâtul a făcut următoarele garanții pentru conținutul și ingredientele Schinoussa MCT: a garantat în mod expres că ‘sursele noastre sunt peptide de colagen marin hidrolizat prins în Oceanul Pacific, pentru a asigura o sursă curată și prietenoasă cu mediul înconjurător’.

De fapt, Keto MCT conținea ingrediente chinezești de origine necunoscută, dar și Roxadustat, care nu era menționat pe eticheta produsului”, scrie în plângerea depusă de avocații Simonei Halep, conform ProSport.

  • 40.203.437 este suma câștigată de Simona Halep de-a lungul carierei din tenis

Va accepta Tribunalul Manhattan probele lui Halep?

Pentru a avea o șansă în procesul cu firma canadiană, Simona Halep trebuie să convingă și Tribunalul din New York să accepte ca probă testele expertului Jean-Claude Alvarez. Totul, în contextul în care laboratorul acreditat WADA nu a găsit urme de roxadustat în suplimentul Keto MCT.

„În sau în jurul lunii octombrie 2022, reclamanta Simona Halep, prin reprezentanții ei, a trimis mostre din Schinoussa New Zeeland Protein Pudră, lotul #LQXC2220, Schinoussa Keto MCT, lotul # CFP-20210712, și Schinoussa Keto Boost Electrolytes, lot LKBE21285, profesorului Jean-Claude Alvarez, profesor de farmacologie-toxicologie la Universitatea Versailles Saint-Quentin-en-Yvelines. În sau în jurul datei de 5 decembrie 2022, profesorul Alvarez a raportat că suplimentul Keto MCT a conținut roxadustat.

Produsele Schinoussa New Zeeland Protein Pudră și Schinoussa Keto Boost Electrolytes au fost negative la roxadustat. Pârâtul i-a livrat suplimentele Schinoussa, inclusiv Keto MCT, reclamantei, la hotelul din Manhattan, New York, în august 2022, reclamanta folosindu-le înainte și în timpul turneului de la US Open. Reclamanta a consumat produsele Schinoussa timp de șase zile, între 23 august și 28 august”, se arată în dosarul de la Tribunalul Manhattan.

Simona Halep, cronologia unei suspendări pe 4 ani

19 august 2022. Simona pierde în primul tur al turneului de Mare Șlem US Open cu Daria Snigur, apoi i se recoltează proba de sânge.

21 octombrie 2022. Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (n.r. – ITIA) anunță că Simona a fost depistată pozitiv cu Roxadustat. Substanța a fost găsită în probele A și B.

28-29 iunie 2023. Sport Resolutions, tribunalul independent britanic, audiază martori, experți, în procesul ITIA vs. Halep.

12 septembrie 2023. Tribunalul decide că verdictul în cazul Halep este “likely doping (n.r. – probabil dopaj)”. Pentru dopajul cu Roxadustat și neregulile din pașaportul ei biologic, Simona este suspendată patru ani din tenis.

24 octombrie 2023. Simona Halep depune apelul la Tribunalul de Arbitraj Sportiv împotriva suspendării de patru ani.

7-9 februarie 2024. Încep audierile de la TAS (n.r. – Tribunalul de Arbitraj sportiv), acolo unde sportiva noastră a depus apel împotriva pedepsei primită de la Sport Resolutions.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare