Cum ar vrea George Simion să reglementeze introducerea de torţe şi petarde pe stadioane

George Simion le-a transmis o veste bună ultraşilor din peluze care doresc să se „desfăşoare” cu torţe şi petarde pe stadioane. Liderul partidului AUR vrea să ajute la crearea unui cadru legal prin care să se folosească aceste elemente pirotehnice.

De asemenea, Simion consideră că se poate vorbi despre un abuz în dosarul instrumentat de DIICOT, în care ultrașii Rapidului au fost reținuți.

Liderul AUR a vorbit despre un „stat poliţienesc”

Președintele partidului AUR, George Simion, i-a luat apărarea lui Daniel Niculae în scandalul cu descinderile la diferite personaje asociate cu Rapid.

”Tuturor ne place ce vedem peste tot în lume, dar la noi sunt golani. Dacă în scandalul de la Rapid i-a ridicat pe pirotehnie e mare abuz. Sunt la tv spectacole cu torțe, dar la noi le ascultă telefoanele.

Pe Niculae că a băgat torțe, dar ce a făcut deosebit? Dacă nu e ceva mai mult de torțe e grav ce face ‘Statul polițienesc’. Ar fi penibil dacă e vorba de torțe. Aș fi vrut să fiu șef de galerie, dar nu am fost.

Fumigenele și torțele fac parte din spectacol și ar trebui legalizate, reglementate. În felul acesta riști mai puțin. Este însă politica de la nivelul UEFA, FIFA în așa fel încât toți spectatorii să fie consumatori de hot dog și alte produse”, a declarat Simion, la Radio Gold FM, preluat de fanatik.

Petarde şi torţe de la magazin?

Simion şi-ar dori ca elementele pirotehnice să poate fi achiziţionate, cu acte în regulă, de la butic.

”Trebuie lucrat la Legea 4 impusă de jandarmerie. Creează multe probleme chiar și pentru jandarmi. Dacă nu pornim de la ideea că suporterul este infractor și trebuie anihilate brutele care strică plăcerea unui stadion, se găsește o cale…

Nu am simțit însă disponibilitate din partea Ministerului de Interne. Ei vor să închidă totul pe stadion. Nu mai bine cumperi petarde și torțe de la cineva reglementat, decât de la femei cu fuste colorate de la colțul străzii? Îți trebuie viziune pentru așa ceva. Ei taxează, arestează, suspendă și cine mai rămâne?”, a mai zis liderul AUR.

Reamintim, Daniel Niculae a fost „săltat” și adus la audieri în dimineața zilei de joi, însă a primit dreptul de a pleca după aproximativ două ore, fiind cercetat în stare de libertate.

Acesta a fost acuzat de un posibil sprijin oferit galeriei pentru a introduce materiale pirotehnice pe stadion, pentru derby-ul cu FCSB, dar şi de un eventual ajutor financiar pentru achiziţionarea respectivului arsenal.

În schimb, Liviu Ungurean, zis şi „Bocciu”, liderul galeriei rapidiste, a fost reţinut pentru 30 de zile.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare