CTP, previziune neagră după ce Simona Halep l-a ales ca antrenor pe Carlos Martinez. Cum vede colaborarea dintre cei doi

Simona Halep a revenit la fileu după o pauză de 17 luni. Nu s-a descurcat deloc rău în partida cu Paula Badosa, din turul 1 de la Miami. Pentru Halep urmează o perioadă de recuperare a ritmului de joc, după cum a afirmat chiar fostul număr 1 mondial. Ținta este participarea la Jocurile Olimpice de la Paris.

Antrenorul pe care l-a ales Simona Halep se numeşte Carlos Martinez (49 de ani). Acesta este și directorul propriei sale academii de tenis, CMC Competition, care se află la aproximativ 20 km de Barcelona.

CTP, sceptic privind colaborarea Halep – Martinez

Cristian Tudor Popescu a analizat impactul pe care noul antrenor trebuie să-l aibă în cariera româncei, pentru a se crea o legătură puternică între ei.

Probabil că alegerea lui Carlos Martinez de către Simona nu este pe un termen lung, probabil că este pentru perioada de zgură, încheind cu Roland Garros””Simona nu-i doar un «vulcan», uneori este și încăpățânată, uneori e arogantă, nu renunță în ruptul capului la ideile ei.

Aici aș fi văzut, totuși, ca Simona să ia un antrenor cu o anumită autoritate în domeniu. De o anumită vârstă, clar, matur. Nu o vedeam cu un antrenor tânăr (nr. Carlos Martinez are 49 de ani).

Problema principală e să reușești să te impui în fața Simonei, asta e cel mai greu. Nu știu în ce măsură Carlos Martinez va reuși să se impună în fața Simonei. Dacă nu reușești lucrul ăsta cu Simona, sunt slabe speranțe…

Ea trebuie să te respecte și chiar să-i fie puțin frică de tine ca să poți să realizezi o colaborare cu ea. Deci, nu știu dacă Martinez va avea suficientă autoritate ca să reușească să-i impună respect Simonei”, a spus CTP pentru gsp.

Reacția lui CTP după revenirea Simonei Halep

Cristian Tudor Popescu a urmărit meciul pierdut de Simona Halep în faţa ibericei Paula Badosa (26 de ani, 73 WTA), scor 6-1, 4-6, 3-6, în prumul tur la Miami Open 2024.

„Spuneam că graficul la reintrarea „în atmosferă” a Simonei Halep va începe, cel mai probabil, cu un meci bun, în care va fi dusă de setea de a juca tenis după atâta vreme. Așa s-a și întâmplat, dar nu un meci întreg, ci un set.

Primul set în fața Paulei Badosa a fost remarcabil nu numai prin scor, 6-1 pentru Simona, dar și prin atitudinea ei pe teren. A jucat „în dușmănie”, dar cu bucurie, vrând parcă să șteargă multele luni dureroase prin care a trecut. A arătat tonică, hotărâtă, a avut realizări tehnice deosebite, în special cu reverul, nu s-a văzut „rugină” pe ea.

Apoi, inevitabil, fizicul a început să-i cedeze în fața schimbării jocului de către Badosa, din ce în ce mai tare și agresiv. Nu ca rezistență generală. Aici se vede că Simona nu a încetat să se antreneze, ci la încheieturi, acum umărul drept”, a postat CTP pe Facebook.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare