Convocare în regim de urgență la echipa națională înaintea dublei cu Irlanda de Nord și Columbia! Cine îl înlocuiește pe Nicușor Bancu, cel care urmează să se opereze

Selecționerul Edi Iordănescu a fost nevoit să opereze o convocare în regim de urgență înaintea meciurilor amicale cu Irlanda de Nord și Columbia, ultimele două teste pentru „tricolori” înainte de EURO 2024.

Întrucât Nicușor Bancu va trebui să fie supus unei intervenții chirurgicale din cauza unei veruci interdigitale infectate, s-a decis, așa cum era de așteptat, convocarea unui alt fundaș stânga pentru această dublă, în persoana lui Raul Opruț de la Hermannstadt, informează gsp.ro. Informația a fost confirmată și de Federația Română de Fotbal prin intermediul site-ului oficial.

Convocare de ultim moment la echipa națională: Raul Opruț în locul accidentatului Nicușor Bancu

Pe lângă această absență a titularului postului de fundaș stânga de la echipa națională, Edi Iordănescu se mai confruntă cu alte două indisponibilități pentru această acțiune, reprezentate de un alt fotbalist de la Universitatea Craiova, Vladimir Screciu, și de Ionuț Nedelcearu.

Primul a suferit o accidentare în „derby-ul Craiovei” dintre FCU și Universitatea și nu a putut fi recuperat în timp util, în vreme cel al doilea s-a accidentat de asemenea în ultimul meci jucat pentru Palermo în Serie B.

Totuși, fundașul central, care nu va putea evolua în meciul cu Irlanda de Nord, se pare că va fi păstrat în lot în speranța că se va recupera în timp util pentru duelul cu naționala Columbiei de săptămâna viitoare, programat să se dispute la Madrid, pe stadionul lui Atletico, „Civitas Metropolitano”.

Marea îngrijorare a selecționerului înainte de EURO 2024

Pe lângă aceste indisponibilități, Edi Iordănescu se confruntă și cu o altă problemă majoră înaintea dublei cu Irlanda de Nord și Columbia, una pe care a avut-o de altfel de-a lungul întregului mandat, reprezentată de faptul că fotbaliștii români care evoluează în prezent la cluburi din străinătate nu prind foarte multe minute pe teren. De fapt, selecționerul chiar a ținut să sublinieze o dată în plus această chestiune la scurt timp după reunirea pentru această acțiune.

„Sunt extrem de îngrijorat de situaţia jucătorilor care nu prind minute la echipele de club. Mărturisesc că aveam alte aşteptări. Totuşi realismul nostru în autoevaluare ne-a dus la EURO, aşa că avem datoria să fim foarte obiectivi în analiză. E corect dacă spunem că se mizează pe continuitate în lot, e cel mai obiectiv scenariu.

Într-o singură acţiune nu ştiu ce se aştepta lumea să reconstruim la echipa naţională şi de ce ar fi trebuit să o facem. OK, avem probleme la nivel de club, dar e un grup pe care l-am construit şi a performat.

Aceşti băieţi au bucurat milioane de români, trebuie să le dăm credit în continuare. Sigur că sunt şi alţi jucători pe care îi monitorizăm, dar trebuie să mergem pe stabilitate. Asta neînsemnând că nu pot apărea şi surprize.

Dar în linii mari am mers pe omogenitate, nu putem să schimbăm atât de dramatic… nu din mers şi nu dintr-o singură acţiune. Echipele noastre de club clachează în cupele europene şi atunci, da, mizăm mult pe jucătorii din străinătate”, a spus Edi Iordănescu pentru FRF TV.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare