Ce decizie a luat LPF după incidentele de la meciul Dinamo – UTA

După ce i-a sancționat pe cei de la Rapid cu închiderea anumitor sectoare de pe stadionul din Giulești pentru meciul cu Farul de vineri, ca urmare a incidentelor de la partida de pe Arena Națională cu FCSB, decizie care poate fi însă atacată, LPF s-a aplecat și asupra evenimentelor înregistrate recent pe stadionul „Arcul de Triumf” din Capitală, la jocul dintre Dinamo și UTA.

Atunci, după cum se știe deja foarte bine, suporterii din „Peluza Sud Dinamo” au sărit la bătaie, chiar pe gazon, cu rivalii lor de la „Peluza Sud Steaua”, care au fost prezenți la acel meci pentru a-i susține pe „frații” de la UTA.

LPF a decis să amâne furnizarea unui verdict legat de speța petrecută recent la meciul Dinamo – UTA

În condițiile în care indicentele de la acest meci au fost fără îndoială mai grave decât cele înregistrate la derby-ul dintre Rapid și FCSB, este de așteptat ca sancțiunea pe care o vor primi „câinii” să fie mult mai dură comparativ cu cea din cazul giuleștenilor.

Doar că se pare că Liga Profesionistă de Fotbal din România a considerat că are nevoie de mai mult timp pentru a analiza această speță și pentru a formula un verdict, astfel că a amânat judecarea cazului pentru data de 20 martie, informează site-ul oficial al instituției, lpf.ro.

Din primele informații ar fi reieșit că oficialii LPF au solicitat punerea la dispoziție a unor noi documente din partea organizatorului meciului, respectic clubul gazdă, Dinamo, și, posibil, din partea Jandarmeriei București, pentru a putea avea o imagine mai clară referitoare la evenimentele petrecute pe „Arcul de Triumf”.

Punctul de vedere exprimat de „câini” în legătură cu acest subiect

A doua zi după acel episod, Andrei Nicolescu, administratorul special al clubului din „Ștefan cel Mare”, deși a admis că și entitatea pe care o reprezintă are o parte de vină, a ținut să arunce vina asupra Clubului Sportiv al Armatei Steaua pentru modul în care s-au comportat fanii echipei roș-albastre la acel meci.

„E o discuție. Îmi pare foarte rău pentru ce s-a întâmplat. Pe de altă parte, cu tot respectul pentru Ministerul Apărării Naționale, să rezolve problema suporterilor lor, sunt frustrați că nu pot participa la evenimentele echipei și încearcă să strice alte evenimente. Îi rog să le dea suporterilor lor ocazia să se ducă la evenimentele sportive ale echipei lor. Avem și noi responsabilitatea noastră ca organizator, au și cei de la UTA responsabilitatea lor.

Eu am văzut ce s-a întâmplat acolo, suporterii de la CSA au venit și au stat separat, cei de la UTA au fost prinși într-o capcană. Vina noastră este că nu am putut să ne organizăm”, a spus atunci Andrei Nicolescu la Digi Sport.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare