Ce a comunicat FRF, după sancțiunea primită de Gigi Becali pentru pariuri: „Am colaborat cu UEFA!”

FRF a oferit o primă reacție după amenda pe care Gigi Becali a primit-o din partea UEFA, în urma declarațiilor sale legate de faptul că a jucat la pariuri. Patronul celor de la FCSB a recunoscut, în trecut, că a plasat suma de 20.000 de euro pe un pronostic în meciul Nordsjaelland – FCSB, din turul trei preliminar al Conference League. Milionarul din Pipera a mizat pe faptul că echipa sa va trece de danezi, însă, din păcate pentru acesta, norocul nu a fost de partea sa.

Reacția FRF în cazul „Gigi Becali – pariuri”

Federația Română de Fotbal a reacționat la amenda prin care Gigi Becali a fost sancționat de către UEFA. Forul de la Nyon a stabilit că patronul de la FCSB trebuie să achite suma de 30.000 de euro, în urma afirmațiilor sale din trecut. Înaintea returului dintre Nordsjaelland și FCSB, Gigi Becali a oferit declarații, potrivit cărora ar fi rugat pe cineva să parieze suma de 50.000 de euro pe partida din Danemarca. Conform spuselor sale, acest lucru nu a fost posibil, respectiva persoană reușind să parieze doar 20.000 de euro. Un lucru este cert, după meciul retur din turul trei preliminar al Conference League: Gigi Becali a „sărăcit” cu 20.000 de euro.

Oficialii FRF au dat de înțeles că UEFA s-a ocupat de măsurile disciplinare, aceștia aplicând sancțiunea în cazul conducătorului grupării roș-albastre. În același timp, Federația Română de Fotbal a colaborat cu UEFA pe parcursul procesului de stabilire a procedurilor disciplinare. Comisia de Disciplină, Control și Etică din cadrul UEFA a decis că Gigi Becali trebuie sancționat într-un mod sever, după episodul în care a fost în prim-plan, petrecut vara trecută.

„Referitor la solicitarea dumneavoastră, Federația Română de Fotbal nu a primit o informare oficială cu privire la sancțiunea UEFA. Fiind vorba despre un meci dintr-o competiție intercluburi la nivel european, UEFA a deschis procedura disciplinară și același for a aplicat și sancțiunea. FRF a colaborat cu inspectorii disciplinari UEFA pe parcursul procedurii. Prin urmare, nu se impune ca FRF să deschidă o procedură disciplinară suplimentară”, a comunicat FRF, potrvit fanatik.ro

Gigi Becali, sancționat de UEFA

UEFA l-a amendat pe Gigi Becali cu suma de 30.000 de euro. Cei din conducerea Forului de la Nyon au analizat cazul în care a fost implicat Gigi Becali, în urma declarațiilor pe care acesta le-a lansat în spațiul public, vara precedentă. Milionarul din Pipera a fost sancționat pentru „participarea la activități de pariuri legate de un meci din competițiile UEFA”, conform sursei menționate anterior.

La acel moment, Gigi Becali a afirmat că, în opinia sa, faptul că a pariat pe un meci european nu ar fi reprezentat o problemă. În schimb, situația s-ar fi schimbat dacă era vorba despre o partidă din competiția internă, întrucât s-ar fi putut trage concluzia că la mijloc este vorba despre „omenie”, după cum îi place să spună milionarului de la cârma liderului din Superliga.

La scurtă vreme după declarațiile făcute de Gigi Becali, FRF s-a autosesizat și a transmis problema către UEFA, fiind vorba despre un meci disputat pe plan european, oferind și o reacție în acest sens.

„Federația Română de Fotbal a luat act de declarațiile făcute de domnul George Becali. Având în vedere că acestea fac referire la un meci disputat într-o competiție organizată de UEFA, FRF se află în acest moment într-un dialog cu forul de la Nyon. Informații suplimentare vor fi comunicate imediat ce acestea vor fi disponibile”, a comunicat FRF, în luna august a anului trecut

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare