Cât costă un bilet la VIP pentru filmul „Hai, România!”. Producția va rula în cinematografe din 1 martie

Povestea ”Generației de Aur” va fi redată de filmul ”Hai, România”. Documentarul va readuce în memoria microbiștilor emoțiile și trăirile din anii celei mai de succes perioade din istoria fotbalului românesc. Gică Hagi, Gheorghe Popescu, Ilie Dumitrescu, Anghel Iordănescu, Mircea Lucescu, Emeric Ienei, Florin Prunea sau Adi Mutu și Cristi Chivu nu vor lipsi din proiect. Lansarea în marile cinematografe va avea loc pe 1 martie 2024.

Între 1990 și 2000, naționala României a ratat un singur turneu final, Euro 92. Performanță greu de imaginat în ziua de azi, când ”tricolorii” au ajuns în ”lumea a treia” a fotbalului european și mondial. Erau timpuri în care Hagi și compania se băteau de la egal la egal cu marile forțe ale lumii, iar fanii români se obișnuiseră cu victoriile și cu sărbătorile pe stradă, în marile orașe.

Cât costă un bilet la VIP pentru filmul „Hai, România!”

Documentarul ”Hai, România” încearcă să readucă în prim-plan performanțele pe care le-au realizat nu cu mult timp în urmă fotbaliștii români, în frunte cu liderii Gică Hagi, Gică Popescu sau Ilie Dumitrescu.

FIilmul va rula în cinematografe din 1 martie, iar prețul unui bilet categoria VIP va fi între 89 și 124 de lei.

  • 3 este cea mai înaltă poziție ocupată de România în clasamentul FIFA (septembrie 1997)

Ilie Dumitrescu: ”A fost a doua Revoluție”

Unul dintre cei mai importanți jucători ai ”Generației de Aur” a fost cu siguranță Ilie Dumitrescu. ”Mister” a recunoscut de-a lungul timpului că cea mai de preț amintire a carierei a fost prezența la Campionatul Mondial din SUA 1994.

România a atins atunci sferturile turneului și a fost la un pas de un meci de vis cu Brazilia, viitoarea campioană mondială. ”A fost ceva de vis”, spune fostul mare internațional.

”Este un documentar de suflet. 30 de ani de la ce s-a întâmplat în Statele Unite. Este o poveste frumoasă și mă bucur din suflet că putem să le transmitem și celor mai tineri, care nu au trăit momentele alea, cam ceea ce s-a întâmplat cu generația noastră din ’90.

Documentarul începe cu cel mai important antrenor din istoria fotbalului românesc, Emerich Ienei, și este un privilegiu să faca parte din această poveste. Iordănescu, Mircea Lucescu, la fel și ceilalți componenți ai Generației de Aur. Plus Mutu, Chivu, Adrian Ilie, cei care au fost după noi.

Aș vrea să le muțumesc pe această cale familiei Apreutese, Loredana si Simion, pentru acest proiect. Ei și l-au dorit și au avut inițiativa. Au făcut toate eforturile să se facă acest documentar. Drepturi TV, producție, regie, plus filmări în Coreea de Sud, Dan Petrescu, în Italia, Chivu. Plus în țară, este ceva special pentru noi.

Din 1 martie în cinema, mulți iubitori de fotbal care au prins acele momente vor retrăi această poveste.
Este momentul ideal, este important că naționala noastră s-a calificat la turneul European. Le ținem pumnii să ne depășească performanța.

Am reușit să strângem în acest proiect cele mai importante figuri din fotbalul românesc. Sunt imagini inedite, din cantonament, de pe stradă. A fost a doua revoluție în București… (n.r. cel mai emoționant moment) A fost ceea ce se întamplă la Universitate. N-am avut internet să fim ancorați cu ceea ce se întamplă la București în timp real. Dar după am primit imagini și pe urmă am vorbit cu părinții mei, care au fost la Universitate… A fost ceva de vis”, a spus Ilie Dumitrescu.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare