Bayern Munchen a depus armele în Bundesliga! Thomas Tuchel și-a felicitat adversarii: „Cursa pentru titlu s-a încheiat”

Bayern Munchen a rămas cu șanse infime la titlul din Bundesliga după înfrângerea suferită sâmbătă, pe teren propriu, împotriva Borussiei Dortmund. Meciul s-a disputat în cadrul etapei cu numărul 27 din prima ligă a fotbalului german. Oaspeții s-au impus, scor 2-0, după golurile lui Karim Adeyemi (min. 10) și Julian Ryerson (min. 83).

Ulterior derby-ului, Thomas Tuchel a ținut să îi felicite pe cei de la Bayer Leverkusen. Liderul din Bundesliga nu mai poate fi oprit din drumul spre titlu. Xabi Alonso face minuni pe banca celor de la Leverkusen și recent a confirmat faptul că nu va pleca de la club, în ciuda zvonurilor apărute în spațiul public.

Bayern Munchen și-a luat adio de la titlul din Bundesliga

În aceeași seară în care bavarezii au fost învinși de „galbeni”, Bayer-ul lui Xabi Alonso a reușit performanța de a câștiga împotriva celor de la Hoffenheim, scor 2-1. Astfel, trupa ibericului s-a distanțat la 13 puncte față de Bayern Munchen în fruntea clasamentului. După meciul de la Munchen, Thomas Tuchel a fost nevoit să felicite liderul din Bundesliga pentru titlu. Antrenorul german este conștient de faptul că Bayern nu mai prezintă șanse la câștigarea campionatului. Tehnicianul bavarezilor, care va pleca la finalul sezonului, a acuzat și o doză de ghinion de care s-au lovit elevii săi pe parcursul duelului tare cu Borussia Dortmund. A menționat faptul că nivelul jocului nu a fost unul ridicat.

  • Au rămas șapte etape de disputat în Bundesliga.
  • Nimic nu funcționează pentru Bayern Munchen. După ce Tuchel a anunțat că va pleca la finalul stagiunii și după ce șansele bavarezilor la titlu s-au risipit, Alphonso Davies poate ajunge la Real Madrid. Canadianul nu vrea să își prelungească înțelegerea cu gruparea de pe „Allianz Arena”.

„Suntem foarte dezamăgiți de felul în care am jucat. Nu am simțit spiritul de echipă și pasiunea în nicio fază a meciului, elemente de care este nevoie pentru a câștiga partide. Per total, a fost un joc mediu și niciuna dintre echipe nu a făcut un joc bun, dar noi nu am făcut suficient și ne-au lipsit elementele de bază ale fotbalului.

De asemenea, am avut ghinion în unele momente cheie, precum șansa lui Harry Kane din minutul 26 și hențul lui Mats Hummels… În general, nu a fost un joc de nivel înalt. Din păcate, am avut o lipsă de viteză și pasiune. Ne-am gândit în ultimele săptămâni că nu vom mai ajunge într-un astfel de punct, că nu vom mai oferi un astfel de joc. Aveam ceva complet diferit în minte, dar pur și simplu nu am reușit să facem ce trebuia… Felicitări lui Bayer Leverkusen! Cursa pentru titlu s-a încheiat”, a afirmat Thomas Tuchel, după înfrângerea de pe teren propriu.

Xabi Alonso rămane la Bayer Leverkusen

Xabi Alonso a decis să rămână la actuala sa formație, în contextul bine cunoscut în care antrenorul iberic de 42 de ani de la Bayer Leverkusen a fost curtat de Liverpool și Bayern Munchen, chiar adversara directă din lupta pentru titlu.

Xabi Alonso mai are contract cu Bayer Leverkusen până în iunie 2026. O clauză de reziliere în înțelegerea sa se va activa abia din vara anului următor.

„Am avut o ședință bună cu Bayer Leverkusen și i-am informat că voi rămâne și voi continua la club. După multe discuții legate de viitorul meu, am folosit pauza competițională pentru a reflecta și pentru a lua decizia. Acesta este locul în care trebuie să fiu”, a declarat Xabi Alonso

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare