Bătăușii Octavian Bellu și Mariana Bitang. Cine a fost prima gimnastă care a denunțat modul de lucru al foștilor antrenori ai lotului olimpic de gimnastică

Octavian Bellu și Mariana Bitang s-au aflat în prim-planul unor dezvăluiri din trecut, făcute de o fostă gimnastă. Aceasta a discutat despre metodele de antrenament ale celor doi, comentând și despre vorbele dure pe care foștii antrenori le adresau sportivelor, informațiile fiind oferite în cadrul unei emisiuni.

Fosta gimnastă, care a fost medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de la Sidney, a vorbit și despre cartea pe care a scris-o, intitulată „Prețul aurului. Sinceritate incomodă”.

Maria Olaru, dezvăluiri despre Octavian Bellu și Mariana Bitang

Maria Olaru, fosta gimnastă, a vorbit despre metodele de antrenament ale celor doi foști antrenori, în cadrul emisiunii „Campionii Digi Sport”, oferind detalii din cartea scrisă de ea. În volumul Mariei Olaru, fosta sportivă a menționat faptul că a fost lovită de mai multe ori de către Octavian Bellu, în timp ce Mariana Bitang îi adresa cuvinte mai puțin plăcute.

Maria Olaru a explicat care a fost scopul cărții sale, spunând că întotdeauna vor exista persoane care să îi critice munca. Medaliata cu aur de la Sidney a ținut să precizeze că nu dorește vreun conflict, în urma apariției cărții.

„Sunt și pasaje dure în ea, dar asta am trăit, așa am simțit. Nu spun că e o carte bună sau rea. Nu e o carte polemică, nu mă răfuiesc cu nimeni, relatez așa cum am văzut eu viața prin ochii mei. Mi-am asumat tot ce am scris. Mă gândesc că sunt tabere pro, contra. Unii mă vor condamna, alții mă vor felicita, dar nu pot eu să mă lupt cu acei oameni, să le explic pentru că nu ăsta e scopul, să conving oamenii. Dacă sunt eu un om de bună credință, trag nădejde că și oamenii mă vor lua ca atare”, a afirmat Maria Olaru, potrivit digisport.ro

Fosta gimnastă a continuat, vorbind despre propria persoană. A considerat că nu îi lipsește simțul umorului, în volumul său fiind întâlnite și pasaje amuzante. Maria Olaru s-a declarat „împăcată cu tot ce s-a întâmplat”.

„Eu chiar cred că sunt un om cu mult simț al umorului. Am zis să presar această carte și cu astfel de lucruri. Și când am scris, am scris cu multă detașare și m-am împăcat cu trecutul. Nu condamn pe nimeni și sunt împăcată cu tot ce s-a întâmplat”, a mai declarat Maria Olaru, conform sursei menționate anterior.

  • Maria Olaru a lansat cartea „Prețul aurului. Sinceritate incomodă” chiar în ziua în care a împlinit vârsta de 34 de ani.

Replica lui Octavian Bellu

Octavian Bellu a reacționat, după afirmațiile lansate în spațiul public în trecut de Maria Olaru. Fostul antrenor al lotului de gimnastică s-a declarat întristat de spusele acesteia. S-a arătat deranjat de modul în care presa a gestionat situația din acel moment.

„Nu pot să spun că m-a şocat, dar m-a întristat, pentru că nu pot să nu admit că am fost sever, nu am făcut compromisuri, trebuie să mă gândesc la ce gen de violenţă au fost supuse aceste fete, am văzut că s-au întors deja gimnastele la vremea lui Bela Karolyi. Eu am încercat, cu toate că toţi mă contestă: suntem deja controversaţii antrenori Bellu şi Bitang, am încercat să schimb ceva.

Eu nu dau lecţii presei, dar nu pot să accept la infinit să apară titlul cu litere de o şchioapă: „Bellu a călcat-o în picioare pe Maria Olaru”, iar dacă citeşti textul e vorba de cu totul altceva, de altă perioadă, de altă conjunctură”, a replicat Octavian Bellu.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare