Barcelona s-a decis în privința lui Ronald Araujo! Ce sumă au setat catalanii pentru fundașul uruguayan

De-a lungul timpulul, situația lui Ronald Araujo (23 de ani) a devenit din ce în ce mai incertă. Catalanii trec printr-o perioadă financiară foarte grea și sunt aproape de a-l pierde și pe fundașul din Uruguay.

Barcelona vrea 100 de milioane de euro pentru Araujo

Oficialii de la Barcelona au încercat de mai multe orisă îi prelungească contractul lui Araujo, însă aceștia nu a reușit să ajungă la un punct comun. Potrivit jurnaliștilor de la Marca, catalanii sunt de părere că uruguayanul dă semne indirecte că are de gând să plece în scurt timp. 

În urmă cu ceva timp, Araujo a fost întrebat dacă va mai rămâne pe ”Camp Nou” și din sezonul viitor. Răspunsul său a fost unul scurt și la obiect, astfel că a concretizat teoria șefilor clubului. Acesta a scos în evidență contractul său, valabil până în 2026. Cu toate acestea, „Roni” nu a confirmat sau infirmat speculațiile cu privire la vânzarea sa.

În această situație, conducerea Barcelonei a trecut deja la planul ”B” și a stabilit, din nou, suma pe care o cere în schimbul lui Ronald Araujo, în jur de 100 de milioane de euro. Totuși, dacă un transfer al acestuia se va înregistra, Araujo îi poate aduce Barcelonei un profit imens.

Conform site-ului de speciliatate Transfermarkt, cota de piață a fundașului este de 70 de milioane de euro. În sezonul recent încheiat, Ronald Araujo a fost prezent în 37 de partide, în care a marcat un singur gol.

Joao Cancelo rămâne la Barcelona înca un sezon doar dacă catalanii îl vor transfera definitiv

Fundașul de bandă lusitan mai are contract cu Manchester City până în anul 2027. Oficialii blaugrana vor ca portughezul să mai continue în tricoul Barcelonei, așa că cele două echipe au ajuns o soluție ideală. Conform jurnaliștilor Marca, cele două cluburi au ajuns deja la un acord verbal.

Cancelo va fi împrumutat pentru încă un sezon. Barcelona va avea o clauză pentru un transfer definitiv în valoare de 30 de milioane de euro. Manchester City este de acord cu propunerea catalanilor, astfel că nu lipsește decât anunțul oficial.

În urmă cu ceva timp, tehnicianul Pep Guardiola a afirmat că este dispus să renunțe la jucător, în cazul în care cluburile interesate vor ajunge la un acord.

„Vom vorbi cu Barcelona despre Cancelo, încercăm să găsim cea mai bună soluție. Dacă Joao vrea să rămână la Barcelona și cluburile se înțeleg în privința sumei de transfer, acesat va juca din nou pentru Barcelona. Ne preocupă acest aspect, este jucătorul nostru” a afirmat Pep Guardiola, citat de Fabrizio Romano.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare