Avocatul lui FCSB a depus armele în lupta cu CSA Steaua! Virgil Boglea, anunț șoc pentru campioana SuperLigii!

Instanța a stabilit că FCSB, echipa patronată de Gigi Becali, a folosit fără drept palmaresul CSA Steaua, începând cu 2003. Virgil Boglea, avocatul campioanei României, a oferit o reacție dezarmantă în acest context.

Intervalul 1998-2003, cel pe care „militarii” doreau să-l obțină, rămâne un mister. Apoi, Instanţa a explicat şi de ce a respins cererea conexă a FCSB-ului, privind constatarea dreptului de a utiliza, în perioada 2003-2017, palmaresul fostei echipe de fotbal profesionist „Steaua Bucureşti”.

Avocatul celor de la FCSB renunță la „derby-ul” cu CSA Steaua

Virgil Boglea, avocatul celor din „Asociația Salvați Steaua”, parte a procesului contra Clubului Sportiv al Armatei, s-a declarat învins, spunând că nu va mai continua această „luptă”.

„Instanța de apel se raportează la următoarea împrejurare: nefiind niciun act juridic de transfer între entități, nu poate fi vorba despre un transfer de palmares. Ei mai spun că hotărârea ICCJ din 28 martie anul trecut stabilește că palmaresul din perioada 1947-1998 e adjudecat definitiv.

Din două perspective avem o certitudine juridică: palmaresul care contează, 1947-1998, cel care conține și Cupa Campionilor Europeni, aparține Clubului Sportiv al Armatei. Poate fi făcut recurs pe procedură, dar nu pentru perioada 1947-1998, care a fost deja tranșată.

Personal, nu am cum să fiu ipocrit și să nu recunosc hotărârea ICCJ. Nu o să mai fiu artizanul niciunui fel de demers în acest proces”, a comunicat avocatul, potrivit gsp.ro.

Care a fost motivarea magistraților

Practic, după ce a pierdut „duelul” pentru numele Steaua și palmaresul istoric, clubul patronat de milionarul din Pipera a încercat să obțină statutul de continuator al echipei istorice. Judecătorii au respins clar acest lucru, iar campioana SuperLigii a primit o lovitură colosală.

  • Fanii „militarilor” au salutat decizia Instanței pe rețelele sociale.

În motivarea Curții de Apel, sunt precizate următoarele:

„Respinge cererea conexă privind constatarea dreptului de a utiliza, în perioada 2003-2017, palmaresul fostei echipe de fotbal profesionist Steaua București, ca neîntemeiată.

Prin decizia civilă pronunțată de Curtea de Apel București – Secția a III-a Civilă și pentru cauze cu minori și de familie, s-a stabilit că în cadrul raporturilor juridice decurgând din actele încheiate începând cu anul 1948 nu a existat nicio preluare a dreptului asupra palmaresului fostei echipe de fotbal «Steaua București» de către Asociația Fotbal Club Steaua București, pe care aceasta să îl fi transmis ulterior către pârâta-reclamantă în baza actelor încheiate la nivelul anului 2003, este evidentă concluzia logico-juridică în sensul că nici în perioada 2003-2017 pârâta-reclamantă nu este titulara vreunui drept asupra acestui palmares.

Pentru aceste motive, Curtea va respinge cererea conexă privind constatarea dreptului de a utiliza, în perioada 2003-2017 palmaresul fostei echipe de fotbal profesionist «Steaua București»”, ca neîntemeiată.

Curtea va menţine dispoziţiile sentinţei referitoare la soluţia în privinţa constatării că palmaresul echipei de fotbal Club Sportiv al Armatei «Steaua București» din 1947 şi până în 1998 aparţine reclamantului CSA”.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare