News Alert | A venit motivarea de la Curtea de Apel. Lovitură pentru FCSB. Ce se întâmplă cu palmaresul din perioada 2003 – 2017

S-a mai derulat un episod din lupta CSA Steaua – FCSB. Clubul din Ghencea a avut câştig de cauză. Curtea de Apel București a publicat motivarea deciziei din octombrie 2023, care stipula că CSA Steaua rămâne cu palmaresul din perioada 1947-1998.

Intervalul 1998-2003, cel pe care „militarii” doreau să-l obțină, rămâne un mister. Apoi, Instanţa a explicat şi de ce a respins cererea conexă a FCSB privind constatarea dreptului de a utiliza, în perioada 2003-2017, palmaresul fostei echipe de fotbal profesionist „Steaua Bucureşti”.

Cum au motivat magistraţii

Curtea constată că prin cererea conexă FCSB a solicitat ”să se constate dreptul său de a utiliza, în scopuri comerciale și sportive, palmaresul fostei echipe Steaua București precum și toate derivatele sportive ce rezultă din acesta, în intervalul de timp 2003-2017, susținând că are calitatea de unic continuator al activității fotbalistice al acestei echipe”.

Practic, după ce a pierdut numele Steaua și palmaresul istoric, echipa lui Gigi Becali încerca să obțină statutul de continuator al echipei istorice. Doar că judecătorii au respins clar acest lucru, ceea ce e o mare lovitură pentru FCSB.

Respinge cererea conexă privind constatarea dreptului de a utiliza, în perioada 2003-2017, palmaresul fostei echipe de fotbal profesionist Steaua București, ca neîntemeiată.

Prin decizia civilă pronunțată de Curtea de Apel București – Secția a III-a Civilă și pentru cauze cu minori și de familie, s-a stabilit că în cadrul raporturilor juridice decurgând din actele încheiate începând cu anul 1948 nu a existat nicio preluare a dreptului asupra palmaresului fostei echipe de fotbal «Steaua București» de către Asociația Fotbal Club Steaua București, pe care aceasta să îl fi transmis ulterior către pârâta-reclamantă în baza actelor încheiate la nivelul anului 2003, este evidentă concluzia logico-juridică în sensul că nici în perioada 2003-2017 pârâta-reclamantă nu este titulara vreunui drept asupra acestui palmares.

Pentru aceste motive, Curtea va respinge cererea conexă privind constatarea dreptului de a utiliza, în perioada 2003-2017 palmaresul fostei echipe de fotbal profesionist «Steaua București»”, ca neîntemeiată.

Curtea va menţine dispoziţiile sentinţei referitoare la soluţia în privinţa constatării că palmaresul echipei de fotbal Club Sportiv al Armatei «Steaua București» din 1947 şi până în 1998 aparţine reclamantului CSA”.

Instanța a decis că în 1998 AFC Steaua nu a preluat palmaresul CSA Steaua și că actuala echipă a lui Gigi Becali a utilizat fără drept palmaresul preluat în 2003.

FCSB, fără drepturi sportive

În concret, Curtea de Apel București, raportat la ce au cerut avocații lui Gigi Becali, a constatat că FCSB nu are drepturi sportive asupra palmaresului fostei echipe Steaua București pentru perioada 2003 – 2017, aminteşte newsonline.ro.

Drepturi sportive vizează folosirea, în competițiile sportive, de către FCSB a palmaresului echipei din perioada amintită.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare