Arda Guler l-a depășit pe Cristiano Ronaldo după golul fabulos din meciul Turcia – Georgia de la EURO 2024! Ce record a stabilit fotbalistul lui Real Madrid

Arda Guler a bătut un record deținut de 20 de ani de Cristiano Ronaldo cu ocazia golului de senzație marcat în meciul Turcia – Georgia 3-1, primul din Grupa F de la EURO 2024, disputat la Dortmund.

În minutul 65, fotbalistul lui Real Madrid a făcut 2-1 cu un șut de senzație cu interiorul piciorului stâng de la circa 25 de metri, ușor lateral stânga.

Arda Guler a depășit la EURO 2024 un record stabilit de Cristiano Ronaldo încă din 2004

Anterior, turcii deschiseseră scorul cu o altă execuție extrem de spectaculoasă, semnată de Mert Muldur în minutul 25, iar la scurt timp, în minutul 32, georgienii au reușit să egaleze prin Georges Mikautadze, jucătorul lui Ladislau Boloni de la Metz. Scorul final, 3-1 pentru turci, a fost stabilit în prelungirile jocului de Kerem Akturkoglu, cel care a înscris simplu în poarta rămasă goală după ce Giorgi Mamardashvili a urcat în careul advers pentru un corner, iar apărarea naționalei din „țara semilunei” a reușit să respingă acea minge.

Revenind la Arda Guler, fostul jucător de la Fenerbahce a reușit deci să marcheze la debutul său la un Campionat European, la vârsta de doar 19 ani și 114 zile, devenind astfel cel mai tânăr fotbalist care face acest lucru în istoria acestei competiții.

Precedentul record era deținut de Cristiano Ronaldo și data din 2004, atunci când starul portughez a marcat la debutul său la Campionatul European pe când avea vârsta de 19 ani și 128 de zile. Această statistică a fost pusă la dispoziție de către statisticienii de la Opta.

Starul portughez de la Al-Nassr se pregătește de debutul la turneul final din Germania

Cristiano Ronaldo și Arda Guler urmează să se dueleze direct la acest EURO 2024, pentru că Portugalia și Turcia fac parte din aceeași grupă F. Primul meci al lusitanilor de la turneul final din Germania, contra Cehiei, cel care va închide prima etapă a fazei grupelor, a fost programat să se dispute tot marți, cu începere de la ora 22:00, la Leipzig.

Odată cu convocarea în lotul pentru acest turneu final, starul de la Al-Nassr are ocazia de a deveni primul fotbalist din istorie care joacă la șase Campionate Europene diferite. Tot ce trebuie să facă Ronaldo în acest sens este să bifeze minim un minut pe teren în Germania, aspect în raport cu care nimeni nu are vreun dubiu că s-ar putea să nu se întâmple.

De altfel, este de așteptat în măsură foarte mare ca el să fie titularizat de selecționerul spaniol Roberto Martinez chiar în acest joc de debut contra Cehiei.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare