Apare sau nu cartonașul albastru? Președintele FIFA a făcut anunțul final: „Nu eram la curent cu această problemă”

Președintele FIFA a vorbit despre posibila apariție a cartonașului albastru în „sportul rege”. În urmă cu aproximativ o lună, cei de la International Board au făcut un anunț, conform căruia se lansaseră testele eliminării temporare pentru faulturi tactice și proteste la adresa deciziilor luate de „oficiali”. Cartonașul albastru ar fi reprezentat modalitatea prin care aceste fapte ar fi fost sancționate.

Președintele FIFA, răspuns ferm în legătură cu cartonașul albastru

Gianni Infantino, președintele FIFA (Fédération Internationale de Football Association), este de părere că apariția cartonașului albastru nu este posibilă. Consideră că nu ar reprezenta o opțiune viabilă pentru buna desfășurare a partidelor de fotbal. Acesta a precizat care este poziția oficială a celor de la FIFA în ceea ce privește noul cartonaș. Elvețianul a respins categoric noua regulă propusă de IFAB.

Gianni Infantino a mărturisit faptul că nu a cunoscut problema apariției cartonașului albastru. Acesta a afirmat că oamenii din interiorul FIFA sunt deschiși față de noi propuneri, cât timp acestea reprezintă soluții optime pentru îmbunătățirea jocului de fotbal. În încheiere, Infantino a precizat că „tradiția trebuie respectată”, după ce a făcut chiar și o glumă în privința ideii celor de la IFAB.

„Cartonașele albastre nu vor fi folosite în fotbalul profesionist. Aceasta este o problemă care nu există pentru noi. FIFA se opune cartonașelor albastre. Nu am fost la curent cu această problemă, în calitate de președinte al FIFA. Cred că FIFA are un cuvânt de spus în IFAB. Dacă vrei un titlu, ți-l dau: «cartonaș roșu» pentru cartonașul albastru. Suntem mereu deschiși să luăm în considerare idei și propuneri, dar odată ce analizezi, realizezi că tradiția trebuie respectată. Cartonașul albastru nu va exista”, a declarat Gianni Infantino, citat de Mundo Deportivo

Nici Edi Iordănescu nu este de acord cu propunerea IFAB

Edi Iordănescu (45 de ani), antrenorul naționalei României, a abordat acest subiect. Prin intermediul unei postări de pe contul său de Facebook, acesta și-a exprimat opinia față de apariția cartonașului albastru. Selecționerul „tricolorilor” nu este de acord cu propunerea celor de la IFAB. Iordănescu este de părere că această idee ar complica prea mult regulamentul din fotbal.

„Cartonașul albastru = o ineptie !! Unii se plictisesc in birouri !! In ritmul asta, curand se va sta cu manual de utilizare pe banca, sa confrunti regulamentul live !! #freefootball”, a menționat Edi Iordănescu, pe pagina personală de Facebook.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare