Antrenorul echipei Dinamo, Xavi Pascual, pus la zid de o glorie a handbalului românesc. „Aduce toate epavele și nu-i lasă pe cei tineri să joace”. EXCLUSIV

Xavi Pascual este criticat dur de un jucător de legendă din handbalul românesc. Din Germania, Maricel Voinea îi reproșează antrenorului spaniol de la Dinamo, în exclusivitate pentru sportpesurse.ro, că nu folosește sportivi tineri din România și preferă să aducă „stranieri” în prag de „pensionare”.

Xavi Pascual, criticat de Maricel Voinea

Xavi Pascual este un antrenor foarte respectat în România. A câștigat de trei ori Liga Campionilor, conduce clasamentul cu Dinamo în liga românească de handbal masculin și are șanse bune și în grupa din European League. „Câinii” sunt în aceeași grupă europeană cu CSM Constanța, formație pe care au învins-o în primul meci cu 33 la 23, iar ambele grupări păstrează șanse de calificare.

Maricel Voinea a analizat situația de la Dinamo și l-a criticat dur pe Xavi Pascual, în exclusivitate pentru sportpesurse.ro. Fostul jucător de handbal este nemulțumit că gruparea din „Ștefan cel Mare” nu folosește mai mult jucătorii români pentru că tehnicianul iberic oferă foarte mult credit străinilor.

„Bine, Pascal ăsta își aduce la Dinamo toate epavele. El aduce toți bătrânii care vor să se lase de la Barcelona sau mai știu eu de unde și nu-i lasă să joace pe cei tineri”, a declarat Maricel Voinea, în exclusivitate pentru sportpesurse.

Maricel Voinea, înn tricoul echipei naționale. Sursa FOTO: Facebook

Maricel Voinea a dat și câteva exemple de jucători care îi plac foarte mult, dar care nu au cum să ajute naționala dacă prind puține minute la echipa de club.

„Mă uit la Dedu, care are 2,5 metri și nu știe să se apere. Asta este vina antrenorului, în special a celui de la club. Când ai un astfel de jucător îl pui să se antreneze în apărare!

Îmi place foarte tare de Daniel Stanciuc. Din păcate nu joacă la Dinamo și trebuie să joace la echipa națională. Dar dacă nu este titular la echipa de club nu se poate dezvolta.

Când joci cinci sau zece minute la echipa de club și trebuie să joci la națională începi să faci greșeli”, a declarat Maricel Voinea.

Xavi Pascual a fost până luna trecută selecționerul echipei naționale, iar anul trecut a avut o ofertă de la PSG. Francezii i-ar fi propus 60.000 de euro pentru două sezoane, dar obiectivul era greu de atins: titlul și Liga Campionilor.

Maricel Voinea a jucat 12 ani la Minaur Baia Mare, club cu care a câștigat trofeul IHF și Cupa României, dar niciodată campionatul. Evoluțiile superbe de la echipa de club l-au ajutat să ajungă la prima reprezentativă unde a jucat 263 de meciuri și a câștigat de două ori medalia de bronz la Jocurile Olimpice, dar și un loc trei la Campionatul Mondial.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare