Andrey Rublev, descalificat în timpul semifinalelor ATP Dubai! Ce i-a reproșat tenismenul arbitrului

Andrey Rublev (26 de ani) a fost descalificat din semifinala ATP Dubai, în urma reacției dure pe care a avut-o la adresa arbitrului. Jucătorul de tenis din Rusia (locul 5 ATP) se duela cu Alexander Bublik (locul 23 ATP) pentru un loc în marea finală a turneului.

Bublik conducea cu 6-7, 7-6, 6-5 în momentul în care s-a iscat această situație neplăcută. Andrey Rublev nu a fost de acord cu o decizie a arbitrului de linie, clipă în care i-a adresat acestuia cuvinte grele în limba rusă. După câteva minute în care s-a analizat situația, Bublik a fost desemnat câștigător.

Andrey Rublev, descalificat în penultimul act al turneului de la Dubai

Cei doi jucători de tenis sunt cunoscuți pentru temperamentul aprig de care au dat dovadă de-a lungul timpului, iar partida se anunța una „incendiară”. Meciul a fost încărcat cu momente tensionate, Rublev și Bublik având un schimb de replici încă din primele momente ale întâlnirii din cadrul turneului de la Dubai, ambii vorbind aceeași limbă.

Tensiunile dintre cei doi au escaladat destul de repede, prevestind ceea ce avea să se întâmple. Momentul important a venit în ultimul set, atunci când Rublev a simțit că decizia arbitrului de linie a fost dictată împotriva sa. Scandaloasa întâmplare a fost surprinsă într-un videoclip al celor de la Tennis TV, pe pagina lor de Twitter.

Fiind supărat din această cauză, tenismenul s-a apropiat într-un mod amenințător de arbitru, adresându-i injurii acestuia. Arbitrul de scaun s-a simțit nevoit să intervină în scandalul iscat, astfel că supervizorul turneului ATP Dubai a fost chemat pentru a analiza situația.

Ce i-a transmis Rublev arbitrului de linie

După câteva minute în care incidentul petrecut a fost analizat, s-a luat decizia ca Andrey Rublev să fie descalificat. Astfel, Bublik a fost declarat învingător, trecând în ultima fază a turneului de la Dubai, numai că sportivul nu a fost de acord cu decizia și a încercat să îi înduplece pe oficiali, pentru a putea continua partida cu Rublev. Eforturile sale nu au avut vreun efect, decizia rămânând neschimbată.

În finala turneului ATP care se desfășoară la Dubai, Alexander Bublik va da piept cu cel ce va ieși triumfător din duelul Daniil Medvedev (locul 4 ATP) – Ugo Humbert (locul 18 ATP). Pe lângă faptul că a fost descalificat, Andrey Rublev se poate aștepa să primească și o amendă usturătoare pentru comportamentul său nesportiv.

  • Rusul i-ar fi spus arbitrului „Nenorocitul dracului” în limba maternă.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare