Andreea Răducan şi-a comparat cazul de „dopaj” cu cel al Simonei Halep, iar concluzia ei este uluitoare

Andreea Răducan a vorbit din nou, după 24 de ani, de coşmarul pe care l-a trăit la JO de la Sydney 2000, când a fost depistată pozitiv la pseudoefedrină. Gimnasta noastră ingerase doar o pastilă de Nurofen.

Femeia de 40 de ani a făcut o comparaţie cu cazul Simonei Halep, iar concluzia ei este uluitoare.

Răducan se compară cu Halep

Fosta gimnastă este de părere că greşeala din cazul ei a fost mai „grosonală” decât ce i s-a întâmplat jucătoarei de tenis, care s-a contaminat cu un supliment alimentar ce conţinea substanţa dopantă roxadustat.

„În cazul meu a fost o greşeală mai grosolană, dacă aş putea spune, decât cea din cazul Simonei. M-a costat mai mult decât medalia de la individual compus. M-a costat şansa de a concura pentru două medalii la bârnă şi sol, decizia retragerii medaliei de la individual compus venind chiar în momentul în care trebuia să plec la concurs pentru cele două finale pe aparate, acolo unde eu aveam cele mai mari şanse de a obţine medalii.

Dacă la un moment dat cineva înţelept va considera că e inutil să ţii cu dinţii de o decizie pe care absolut nimeni nu o înţelege, pur şi simplu o recunoaştere, cred că ar linişti apele şi toată lumea s-ar calma.

Oamenii mă întreabă ‘Când îţi ceri medalia înapoi?’ dar este o chestiune care nu ţine de mine, nu este o negociere la piaţă, şi e important ca nişte oameni mai mari decât noi să recunoască că şi ei mai pot greşi.

Ar fi un bun moment oricând, important este ca oamenii să îşi asume acest pas. Eu am dovedit că îmi pot derula viaţa foarte frumos vorbind despre acest lucru. Pierzând un titlu olimpic am înţeles ce înseamnă solidaritatea oamenilor şi susţinerea necondiţionată, aşa că nu aş putea spune că sunt neapărat în pierdere”, a afirmat Răducan.

Se bucură pentru Simona Halep

Andreea Răducan se bucură că s-a făcut dreptate pentru Halep.

„Am fost foarte fericită pentru Simona Halep, a fost o veste foarte bună. Având experienţa mea, am avut sufletul strâns că judecătorii de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv vor reuşi să întoarcă cumva lucrurile şi să spună ‘da, şi noi greşim’.

A fost o veste pe care cred că toţi românii au îmbrăţişat-o şi toţi suntem recunoscători că avem o sportivă de nivelul Simonei, care, iată, acum poate să ne reprezinte la Jocurile Olimpice de la Paris”, a mai spus fosta gimnastă, conform orangesport.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare