Alarmă falsă în cazul lui Evan Ndicka, fotbalistul prăbușit pe teren în timpul meciului Udinese – AS Roma. Ce s-a întâmplat de fapt cu fundașul central

Din fericire, s-a dovedit că problemele medicale întâmpinate de Evan Ndicka în timpul meciului Udinese – AS Roma au reprezentat doar o „alarmă falsă”, în sensul că nu a fost vorba despre un infarct, așa cum s-a crezut în primă fază.

Partida de la Udine a fost întreruptă în minutul 72, după ce fundașul central ivorian în vârstă de 24 de ani s-a prăbușit pe teren fără să fie lovit de un adversar. Anterior, el a dus mâna în zona pieptului de două ori, fapt care a condus către ideea că el s-ar fi confruntat cu un episod cardiac.

Medicii au stabilit ce s-a întâmplat de fapt cu Evan Ndicka în timpul meciului Udinese – AS Roma, suspendat în minutul 72, la scorul de 1-1

Deși Ndicka a făcut semne că se simte cât de cât în regulă în timp ce era transportat pe targă în afara terenului, jucătorii celor două echipe l-au informat pe arbitrul Pairetto că nu mai doresc să continue jocul, iar acesta s-a conformat și a suspendat partida, urmând ca ea să fie reluată, din minutul 72, de la scorul de 1-1, la o dată ce va fi stabilită anterior.

Fostul fotbalist de la Eintracht Frankfurt a fost transportat de urgență la spital, acolo unde a fost supus unor investigații amănunțite. În urma acestora, a reieșit că nu a fost vorba despre un episod de natură cardiacă, ci de un pneumotorax toracic, un diagnostic despre care se crede că ar fi putut să fie provocat de o lovitură ceva mai puternică încasată de Ndicka undeva în zona coastelor. Informația a fost furnizată chiar de către cei de la AS Roma în cursul zilei de luni.

„În urma durerii acute și a alternanțelor atipice în EKG-ul efectuat în camera de prim ajutor de la stadion, jucătorul Evan Ndicka a fost internat la Spitalul Santa Maria della Misericordia din Udine.

I-au fost făcute teste cardiologice de nivel I și II care au fost negative pentru boli cardiace. După ultimele analize efectuate în această dimineață, diagnosticul este pneumotorax toracic. Jucătorul a fost externat și va fi supus unor teste suplimentare la Roma.

Anunțul făcut de către cei de la AS Roma

AS Roma dorește să le mulțumească celor de la Udinese Calcio, arbitrului Pairetto, publicului prezent pe stadionul din Udine și personalului medical și sanitar de la Spitalul Santa Maria della Misericordia pentru profesionalism și disponibilitate.

În acele minute frenetice de teamă, împreună am demonstrat valorile sportive și am plasat protejarea vieții pe primul loc”, au transmis cei de la AS Roma prin intermediul unui comunicat de presă publicat pe site-ul oficial al clubului din capitala Italiei.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare