Adrian Mazilu zboară de la Vitesse Arnhem după retrogradare! Cariera tânărului român este pusă în mare pericol

Adrian Mazilu (18 ani), fostul jucător de profil ofensiv al „Regelui” Hagi, se va despărți de Vitesse Arnhem, club la care a ajuns sub formă de împrumut din Anglia, de la Brighton.

Experiența tânărului atacant român din străinătate nu a fost nici pe departe cea dorită, dat fiind faptul că acesta nu a jucat mai deloc pentru Vitesse în sezonul retrogradării.

Adrian Mazilu, OUT de la Vitesse Arnhem!

Fotbalistul român din compartimentul ofensiv al olandezilor, la care evoluează din postura de jucător împrumutat, după cum am precizat anterior, a fost cumpărat de englezii de la Brighton pentru trei milioane de euro de la Farul. S-a știut încă de la bun început că va fi cedat în altă parte, pentru a putea căpăta experiența necesară.

Adrian Mazilu a îmbrăcat tricoul lui Vitesse Arnhem în doar patru meciuri din actuala stagiune. A fost titular o dată în Cupa Olandei, fiind prezent pe teren timp de o repriză. De asemenea, a jucat în trei partide de campionat, de fiecare dată pentru aproximativ 10 minute.

În luna aprilie, Vitesse Arnhem a suferit o depunctare colosală, de 18 puncte, care i-a semnat sentința în ceea ce privește retrogradarea din Eredivisie. Motivul? Probleme cu licența. Presa din Marea Britanie a făcut o dezvăluire incredibilă anul trecut. Potrivit jurnaliștilor englezi, Roman Abramovich, fostul patron de pe „Stamford Bridge”, a finanțat-o pe Vitesse cu mai bine de 100 de milioane de euro.

Astfel, după 35 de ani consecutivi în care gruparea olandeză a evoluat în primul eșalon al fotbalului batav, s-a ajuns la căderea în liga secundă. Dată fiind această situație, presa din Olanda a anunțat lista jucătorilor care o vor părăsi pe Vitesse la finalul sezonului.

„La revedere celor opt jucători împrumutați”

Potrivit jurnaliștilor olandezi, s-a organizat o strângere de fonduri menită să o „resusciteze” pe Vitesse. Clubul înregistrează datorii de aproximativ 19 milioane de euro în prezent. S-a strâns peste un milion de euro până la acest moment.

De asemenea, aceștia au precizat și care sunt fotbaliștii care vor pleca de la Vitesse la finalul sezonului.

„Vitesse le va spune în primul rând la revedere celor opt jucători împrumutați. Aceștia sunt Kacper Kozlowski și Adrian Mazilu, ambii de la Brighton, Fode Fofana, de la PSV, Paxten Aaronson, de la Eintracht Frankfurt, Anis Hadj Moussa, de la Patro Eisden, Ramon Hendriks, de la Feyenoord, Mexx Meerdink, de la AZ și Joel Voelkerling Persson, de la Lecce”, au notat cei de la De Gelderlander.

Având în vedere acest context, Adrian Mazilu se va întoarce sub comanda lui Roberto De Zerbi la Brighton. Totuși, este foarte puțin probabil ca fotbalistul din România să fie folosit de clubul din Premier Leage. Cel mai probabil, britanicii vor încerca să găsească un alt club la care să îl împrumute pe Mazilu.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare