Rapid se desparte, în plin sezon, de un jucător adulat de fani. Suma este ridicolă: 50.000 de euro

Rapid se desparte de încă un jucător în plin campionat. După ce Horațiu Moldovan a semnat cu Atletico Madrid, Alexandru Ioniță este cu bagajele la ușă și va pleca sâmbătă în China, unde va semna un contract cu un salariu senzațional. Clubul din Giulești va primi 50.000 de euro în urma acestei afaceri.

Alexandru Ioniță pleacă de la Rapid

Rapid îl lasă pe Alexandru Ioniță să plece în China, în plin campionat, după ce acum o lună l-a pierdut pe Horațiu Moldovan pentru 800.000 de euro, transferat de Atletico. Plecarea mijlocașului ofensiv va aduce suma de 50.000 de euro în conturile clubului. Oficialii din Giulești au fost de acord cu această afacere, pentru că fotbalistul mai avea contract doar patru luni, iar în vară riscau să-l piardă gratis, susține gsp.ro. Fotbalistul a negociat în ultimele săptămâni cu conducătorii clubului, dar nu a fost mulțumit de ofertă și a cerut un salariu chiar mai mare decât cel pe care îl avea.

A fost refuzat pentru că nu este titular, iar în cele cinci partide din acest an, antrenorul Cristiano Bergodi nu l-a folosit niciun minut. În fapt, Ioniță a început să dea „rateuri” încă din mandatul lui Adrian Mutu și a început să piardă și încrederea fanilor. Sezonul trecut a marcat de două ori în 34 de partide, iar în acest campionat a încris cinci goluri, deși a intrat pe teren în 18 partide.

Citește și: Probleme serioase la Rapid. Un jucător în care Dan Șucu își punea mari speranțe va fi operat în Anglia

Alexandru Ioniță, în acțiune, într-o partidă cu Farul. Sursa FOTO: Profimedia

Ce salariu va avea Ioniță în China și cu ce echipă semnează

Alexandru Ioniță va pleca sâmbătă în China și va semna cu Yunnan Yukun FC, o formație din liga a doua înființată în anul 2021. Contractul este grozav: 1,5 milioane de euro pe trei ani. Fotbalistul a acceptat oferta din Asia și pentru că echipa din Giulești s-a întărit serios în această iarnă și a fost conștient că avea șanse mici să mai joace, în fața jucătorilor aduși pe bani mulți.

Transferurile făcute de Rapid în această iarnă:

Ermal Krasniqi (25 de ani) – de la CFR Cluj, pentru un milion de euro
Cătălin Vulturar (19 ani) – de la Lecce, pentru 700.000 de euro, împrumutat la UTA
Borisav Burmaz (22 de ani) – de la Vozvodac, pentru 400.000 de euro
Marian Aioani (24 de ani) – de la Farul Constanța, pentru 400.000 de euro
Florent Hasani (26 de ani) – de la KF Tirana, pentru 300.000 de euro
Jakub Hromada (27 de ani) – de la Slavia Praga, împrumut până la sfârșitul sezonului
Damjan Djokovic (33 de ani) – de la FCSB, liber de contract

Alexandru Ioniță a câștigat în România șase trofee, trei titluri, o Cupă și două Supercupe, și a jucat și o partidă la echipa națională, în perioada în care prima reprezentativă a fost condusă de Cosmin Contra.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare