Toate detaliile despre Țiriac Open, de la București: în ce perioadă se va disputa, premiile totale puse în joc, cel mai important nume anunțat până acum, prețul biletelor și ce a spus miliardarul român despre competiție

Toate detaliile despre Țiriac Open, turneul ATP organizat la București, au fost puse la dispoziție publicului în cursul zilei de miercuri, prin intermediul site-ului oficial al competiției.

Astfel, meciurile se vor desfășura în perioada 15-21 aprilie în interiorul bazei sportive „Năstase & Marica Sports Club” din București, iar biletele au fost puse deja în vânzare cu începere de la data de 21 februarie.

Toate detaliile despre Țiriac Open, turneul ATP organizat în aprilie la București

Această competiție este încadrată în categoria „ATP 250” și presupune premii totale în valoare de 580.000 de euro. Meciurile se vor desfășura pe zgură, în aer liber. Este vorba despre cel mai longeviv eveniment sportiv din România și, totodată, singurul turneu de tip ATP organizat în țara noastră. Competiția revine acum după 8 ani de absență cu cea de-a 25-a ediție din istorie, iar Ion Țiriac, omul de afaceri care patronează turneul, a asigurat că nu vor mai exista perioade de întrerupere a activității.

Tenisul se întoarce acasă. De data aceasta va rămâne în România. Ani de zile am așteptat momentul acesta, mă bucur că a sosit. Vă așteptăm pe toți la turneu”, a spus miliardarul român pentru site-ul oficial al competiției.

De asemenea, cu aceeași ocazie, și-a exprimat așteptările referitoare la ediția din acest an a turneului Țiriac Open și Cosmin Hodor, directorul competiției: „Ne-am pregătit cu atenție și dedicare pentru ca turneul ATP 250 Țiriac Open, care revine la București după o lungă pauză, să fie o experiență memorabilă și autentică pentru fanii acestui sport. Îi asigurăm pe toți cei care vor lua parte la această competiție că vor fi martorii unui spectacol de nivel internațional”.

Biletele au fost puse în vânzare în cursul zilei de miercuri

Până în prezent, cel mai important jucător care și-a anunțat prezența la acest turneu este canadianul Denis Shapopalov, cel care în 2020 a ajuns până pe locul 10 în clasamentul ATP. În perioada următoare urmează să fie anunțate și alte nume importante ale circuitului mondial care vor fi prezente la competiția de la București.

Biletele pentru meciurile de la Țiriac Open sunt puse în vânzare în colaborare cu platforma Entertix. Doritorii vor putea achiziționa tickete de acces valabile pentru o întreagă zi, putând intra astfel la toate jocurile disputate în ziua respectivă, care vor fi valabile atât pentru partidele disputate pe arena centrală din complexul menționat anterior, cât și pentru cele care se vor juca pe terenurile secundare.

De menționat că, în cazul în care un meci este amânat sau întrerupt la un moment dat și continuat în ziua viitoare, persoanele care au cumpărat un astfel de bilet, pentru pentru ziua în care jocul a fost programat inițial, nu vor avea posibilitatea să meargă să urmărească și continuarea, sau rejucarea, după caz, ci vor fi nevoiți să cumpere un alt bilet pentru ziua respectivă.

Regim special pentru copiii de până în 5 ani și pentru cei de până în 14 ani, legitimați la cluburile sportive afiliate Federației de Tenis

Pentru ziua de duminică, 14 aprilie, când se vor desfășura calificările de la Țiriac Open, intrarea va fi liberă, în limita celor 2.500 de locuri disponibile, însă numai în baza unei rezervări făcute în prealabil pe site-ul Entertix. Accesul spectatorilor în baza sportivă se va face prin strada Intrarea Cerceilor, numărul 10.

Copiii cu vârste de până la 5 ani vor avea parte de gratuitate de duminică, 14 aprilie, până joi, 18 aprilie, cu excepția meciurilor disputate pe arena centrală. De asemenea, în aceeași perioadă, copiii cu vârste până în 14 ani, legitimați la cluburile sportive afiliate la Federația Română de Tenis, vor beneficia de acces gratuit la partide, dacă vor prezenta legitimația anuală, care va trebui să fie și vizată.

Programul complet al meciurilor și prețurile biletelor:

Duminică 14 aprilie, cu începere de la ora 11:00.

· meciuri de calificare pentru tabloul principal de simplu.

· Intrarea liberă în bază de rezervare prealabilă.

Luni 15 aprilie, cu începere de la ora 11:00.

· Meciuri de calificare pentru tabloul principal de simplu și primul tur de meciuri de pe tabloul principal de simplu.

· Preț bilet: începând de la 50 de lei.

Marţi 16 aprilie, cu începere de la ora 11:00.

· Primul tur de meciuri de pe tabloul principal de simplu și primul tur de meciuri de pe tabloul principal de dublu.

· Preț bilet: începând de la 50 de lei.

Miercuri 17 aprilie și joi 18 aprilie cu începere de la ora 11:00.

· Al doilea tur de meciuri de pe tabloul principal de simplu și primul și al doilea tur de meciuri de pe tabloul principal de dublu.

· Preț bilet miercuri: începând de la 50 de lei; Preț bilet joi: începând de la 75 de lei.

Vineri 19 aprilie și sâmbătă 20 aprilie cu începere de la ora 11:00.

· Meciuri din sferturi de finală la simplu și o semi-finală de dublu.

· Preț bilet vineri: începând de la 100 de lei; Preț bilet sâmbătă: începând de la 150 de lei.

Duminică 21 aprilie, cu începere de la ora 12:00.

· Finala de dublu, urmată de finala de simplu nu mai devreme de ora 15:00.

· Preț bilet: începând de la 150 de lei

Câștigătorul Țiriac Open 2024 va primi, în mod evident, 250 de puncte în clasamentul ATP.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare