Liverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp

Liverpool l-a găsit pe urmașul lui Jurgen Klopp (56 de ani). Presa din Anglia anunță că înlocuitorul neamțului va fi Xabi Alonso (42 de ani). Tehnicianul spaniol, cu un parcurs excelent la cârma lui Bayer Leverkusen, a devenit un antrenor la modă în Europa, unde este urmărit și de Bayern Munchen sau de Real Madrid.

Jurgen Klopp și-a anunțat, în urmă cu o lună, plecarea de la Liverpool. Tehnicianul care a făcut istorie în cele nouă sezoane petrecute pe Anfield Road a vorbit de o perioadă sabatică, pentru a-și recăpăta energia caracteristică. De anunțul neamțului ar putea profita o altă figură legendară de pe Anfield. Portarul Football Insider anunță că șefii ”cormoranilor” îl vor pe banca echipei pe Xabi Alonso.

Xabi Alonso, urmașul lui Jurgen Klopp pe banca lui Liverpool

Xabi Alonso a devenit o țintă pentru marile cluburi ale Europei după ce a preluat-o pe Bayer Leverkusen în toamna lui 2022. Între timp, ”aspirinele” au urcat de pe ultima poziție din Bundesliga pe primul loc, cu o serie de 32 de meciuri fără eșec în acest sezon.

Leverkusen se poate mândri și cu cele opt puncte pe care le-a pus peste rivala Bayern Munchen, dar și cu calificarea în semifinalele Cupei sau optimile de finală din Europa League.

  • 2,16 este media de puncte reușită de Xabi Alonso în cele 69 de meciuri pe banca lui Leverkusen

Xabi Alonso revine pe Anfield Road

Contractul spaniolului cu Leverkusen expiră în 2026, dar insistența lui Liverpool ar putea da roade, cu atât mai mult cu cât visul fostului mijlocaș este de a reveni pe Anfield.

Alonso a jucat pentru Liverpool între 2004 și 2009 și a câștigat Liga Campionilor în celebra finală cu AC Milan, din 2005.

Dacă îl va convinge pe Xabi Alonso, Liverpool l-ar putea ”înregimenta” și pe Simon Rolfes. Direcotorul executiv al lui Leverkusen i-ar putea lua locul lui Joerg Schmadtke, plecat de pe Anfield la începutul anului.

”Voi părăsi clubul la finalul sezonului. Înțeleg că este un șoc pentru oameni în acest moment, mai ales că o auziți pentru prima dată, dar pot explica sau voi încerca.

Iubesc absolut totul despre acest club, iubesc totul despre oraș, iubesc totul despre suporterii noștri, iubesc echipa, iubesc personalul. Iubesc totul. Dar faptul că tot iau această decizie vă arată că sunt convins că este cea pe care trebuie să o iau.

Nu mai am energie. Știam de mai mult timp că trebuie să o anunț. Simt că sunt, cum să spun, în criză de energie”, a spus Jurgen Klopp pentru site-ul lui Liverpool.

  • 1 este locul ocupat de Liverpool, după 25 de etape jucate din Premier League

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare