Județul în care Gigi Becali a concesionat terenuri. Patronul FCSB vrea să-și extindă afacerile într-un domeniu de suflet

În urmă cu ceva timp, Gigi Becali a concesionat terenuri în județul Tulcea, cu scopul de a întreprinde în acea zonă activități asimilate zonei de agricultură, domeniu din care de altfel familia sa a obținut cea mai mare din averea acumulată înainte de Revoluția din 1989.

După cum se știe deja foarte bine, patronul de la FCSB a fost întotdeauna apropiat de această activitate, dar doar de ramura reprezentată de creșterea animalelor, fiind bine-cunoscută pasiunea sa pentru oierit.

Gigi Becali a concesionat terenuri în județul Tulcea în urmă cu ceva timp, cu scopul de a obține venituri din cultura cerealelor

În urmă cu ceva timp însă, mai exact în septembrie 2022, omul de afaceri din Pipera a decis să se implice și pe partea de cultură a cerealelor și astfel a luat în concesiune la acel moment o fermă de 850 de hectare, aflată în proprietatea Agenției Domeniilor Statului și care prezintă și nu mai puțin de 755 de hectare de teren agricol, după ce a câștigat în acest sens o licitație, după ce a oferit în schimb echivalentul în lei a 2.433 de kilograme la hectar pe an, sub formă de arendă, o ofertă mult superioară celor înaintate la timpul respectiv de competitori, după cum au informat atunci jurnaliștii de la agrointel.ro.

Prețul oferit de Gigi Becali la acea vreme a fost fără îndoială unul foarte ridicat, în contextul în care prețul de pornire la licitația respectivă a fost reprezentat de echivalentul în lei a 731 de kilograme la hectar pe an. Conform sursei citate anterior, finanțatorul vicecampioanei României a primit suprafața respectivă în concesiune pe o perioadă de 20 de ani.

În paralel cu aceste activități derulate în domeniul agriculturii, familia lui Gigi Becali activează deja de ceva timp, fapt bine cunoscut de altfel, și în domeniul imobiliar, firma deținută în acest sens fiind trecută pe numele uneia dintre cele trei fiice ale patronului de la FCSB, Alexandra.

Firma fiicei patronului de la FCSB se confruntă cu anumite probleme în această perioadă

Recent, în spațiul public a apărut informația conform căreia această companie ar fi în prezent amenințată chiar cu falimentul, din cauza unei datorii în valoare de 50.000 de euro, dar Gigi Becali a vorbit la scurt timp în mod public despre acest subiect și a explicat despre ce este vorba de fapt.

Lumea în general e nebună. Mă refer la toată lumea. «Prima firmă a lui Becali, faliment». Firma aia e a fiicei mele, are 20 de milioane patrimoniu și datorie de 50.000 de euro. Cum să fie faliment dacă are două blocuri care costă 20 de milioane? Cum să faci așa ceva? Firma are 20 de milioane patrimoniu, nu are cum să fie în faliment, că are 50.000 datorie, că se judecă cu cineva, că au înșelat-o unii. Ei au cerut insolvența. Cum poate să creadă cineva că intră în faliment pentru 50.000, care sunt bani de semințe pentru mine? Nu poate să între în faliment fata lui Becali, că are 20 de milioane patrimoniu”, a spus gigi becali recent la Digi sport.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare