Vis interzis pentru Robert Lewandowski! Ce se întâmplă cu „Balonul de Aur” din 2020

Robert Lewandowski a fost considerat cel mai bun fotbalist din lume în anul 2020, când a marcat pe bandă rulantă la Bayern Munchen și, printre altele, a câștigat trofeul UEFA Champions League alături de clubul bavarez.

Astfel, foarte mulți oameni din fotbalul european, dar și fani, au considerat că atacantului polonez, în prezent la FC Barcelona, ar fi trebuit să i se acorde în acel an trofeul „Balonul de Aur”.

Nu se pune problema ca Robert Lewandowski să primească retroactiv „Balonul de Aur” din 2020, iar râvnitul trofeu va rămâne neacordat pentru acel an

Acest lucru nu s-a întâmplat însă, pentru că jurnaliștii de la „France Footbal”, prestigioasă publicație care organizează în mod tradițional această gală, au considerat la acel moment că nu se poate face o anchetă corectă în acest sens, din cauza faptului că în acel sezon a existat o perioadă lungă în care nu s-a jucat fotbal la nivel profesionist pe continent, în mod evident, din considerente legate de pandemia de Covid-19.

Recent, în presa internațională a fost „plimbată” informația conform căreia francezii ar lua serios în calcul posibilitatea de a-i acorda în cele din urmă, retroactiv deci, trofeul lui Robert Lewandowski.

Însă, din păcate pentru fotbalistul polonez în vârstă de 35 de ani, se pare că acest lucru nu se va întâmpla în cele din urmă, aspect subliniat în mod ferm de către directorul general al organizației „Balonul de Aur”.

„Pot să înlătur toate dubiile și speculațiile, nu luăm în considerare să îi acordăm lui Robert Lewandowski Balonul de Aur pentru anul 2020. Ca instituție avem regulile noastre pe care le respectăm cu strictețe”, a spus Nicolas Manissier la postul de radio catalan RAC1.

Cum a comentat starul polonez această posibilitate

Pe lângă faptul că a fost golgheterul lui Bayern Munchen și a câștigat titlul în Bundesliga și UEFA Champions League în 2020 cu echipa germană, Robert Lewandowski s-a ridicat la cel mai înalt nivel și în stagiunea viitoare, 2020-2021.

Și atunci a fost vehiculat drept unul dintre marii favoriți la câștigarea „Balonului de Aur”, dar în cele din urmă această onoare i-a revenit tot lui Lionel Messi. Fotbalistul polonez a vorbit recent despre această situație desfășurată în ultima perioadă și a dezvăluit că simte că ar fi meritat să i se acorde această distincție într-unul dintre cei doi ani.

„Nu este vorba că sunt nervos sau nostalgic pentru că nu am câștigat încă acest trofeu, dar cred că era rândul meu într-unul din acești doi ani (n.r. 2020 și 2021). Dacă aș primi Balonul de Aur patru ani mai târziu, nu m-aș simți ofensat, ar fi o mare onoare”, a spus Robert Lewandowski, citat de jurnaliștii francezi de la RMC Sport.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare