Viorel Moldovan, categoric înainte de meciul dintre România și Slovacia. Doleanța președintelui de la Rapid

Viorel Moldovan (51 de ani), actual oficial la Rapid, s-a exprimat pe marginea duelului dintre România și Slovacia, din runda finală a grupei E de la EURO 2024. Partida se va desfășura miercuri (26 iunie) pe „Deutsche Bank Park” (Frankfurt), de la 19:00. Începând cu aceeași oră, Ucraina și Belgia dau piept la Stuttgart.

Președintele giuleștenilor și-a spus părerea cu privire la „blatul perfect”, despre care se tot discută din cauza situației din grupa E. Toate cele patru naționale sunt egale prin prisma punctajului (3 puncte). România ocupă primul loc în clasament, datorită golaverajului (3-2). Belgia vine tare din spate pe doi (2-1), iar Slovacia (2-2) și Ucraina (2-4) urmează pe trei, respectiv patru.

Viorel Moldovan respinge ferm posibilitatea unui blat în România – Slovacia. Vrea rapidiști la națională

Un egal ar duce România în fazele superioare ale reputatei competiții organizate de Germania. Și Slovacia ar dispune de șanse importante la calificare.

Viorel Moldovan a dezvăluit că are temeri în privința unui „egal de salon”. Pe președintele Rapidului îl „agasează” discuțiile interminabile din presă cu privire la acest subiect. Fostul atacant „tricolor” nu a uitat să laude prestațiile României de la EURO 2024, din meciurile cu Ucraina (3-0) și Belgia (0-2).

La final, oficialul alb-vișiniilor a afirmat că așteaptă momentul când fotbaliștii Rapidului vor ajunge să îmbrace tricoul naționalei.

„Cred că voi fi la Frankfurt și voi susține echipa națională, cum am făcut și la primele două jocuri, cu Ucraina și Belgia. Sper să reușim să ne calificăm. Cred că ne vom califica. Chiar dacă am pierdut cu Belgia, parcursul a fost fantastic. Nu ne așteptam la 3 puncte după primele două meciuri. De noi depinde calificarea și sper să o obținem.

Eu nu mă gândesc la acest aspecte, important e ca echipa să își facă treaba, nu trebuie să aștepți vreun cadou din partea nimănui. Un egal avantajează pe toată lumea. Ca jucător, tu trebuie să fii concentrat la ce ai de făcut. Mie, sincer, îmi e frică de aceste lucruri.

Când aud toate teoriile aste, mă agasează, nu-mi plac. Eu m-am concentrat la ale mele, când eram fotbalist. Să se concentreze pe treaba lor. Pentru un rezultat de egalitate trebuie să joci la victorie, dacă intri pe teren cu gândul de a face egal, vei pierde.

Sper să vedem rapidiști la națională din sezonul viitor. Vrem să avem cât mai mulți jucători la echipele naționalei, nu doar la cea de seniori”, a transmis Viorel Moldovan, în cadrul unui eveniment organizat cu ocazia aniversării a 101 de ani de existență ai Rapidului.

Programul din grupa României de la Europeanul desfășurat în Germania:

  • 17 iunie, ora 16:00 ROMÂNIA – Ucraina 3-0;
  • 17 iunie, ora 19:00 Belgia – Slovacia 0-1;
  • 21 iunie, ora 16:00 Slovacia – Ucraina 1-2;
  • 22 iunie, ora 22:00 Belgia – ROMÂNIA 2-0;
  • 26 iunie, ora 19:00 Slovacia – ROMÂNIA, Frankfurt;
  • 26 iunie, ora 19:00 Belgia – Ucraina, Stuttgart;

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare