VIDEO. Noul antrenor de la FC Barcelona i-a cucerit deja pe fani! Ce a declarat la prezentarea oficială

Hansi Flick a fost prezentat oficial în cursul zilei de miercuri drept noul antrenor principal de la FC Barcelona și, cu această ocazie, a rostit și primele cuvinte din noua postură.

În primul rând, antrenorul german în vârstă de 59 de ani a ținut să le mulțumească oficialilor clubului blaugrana pentru că i-au acordat această oportunitate de a-l înlocui pe Xavi Hernandez și a lăsat de înțeles că și-a dorit dintotdeauna să ajungă să antreneze echipa de pe „Camp Nou”.

Hansi Flick, prezentat oficial drept noul antrenor principal de la FC Barcelona

În continuare, fostul selecționer al Germaniei a anunțat că își dorește ca noua sa echipă să practice un stil de fotbal ofensiv, bazat pe posesie prelungită, adică exact tipul de joc agreat cel mai mult de către fanii formației din Catalunya.

De asemenea, fostul antrenor de la Bayern Munchen, care în 2020 a cucerit Liga Campionilor alături de gruparea bavareză după ce în sferturile de finală ale acelei ediții nemții au spulberat FC Barcelona cu scorul de 8-2, s-a arătat încântat de faptul că echipa din La Liga dispune în continuare de o academie de top la nivel internațional, în mod evident, celebra „La Masia”.

În continuare, Hansi Flick a subliniat că își dorește foarte mult să facă și la noua echipă ceea ce a reușit la Bayern Munchen, adică să câștige trofee.

Ce a declarat germanul la conferința de presă

Nu în ultimul rând, tehnicianul german a lansat un apel și către fanii Barcelonei, pe care i-a rugat să le ofere lui și jucătorilor lui sprijinul de care au nevoie pentru a putea realiza performanțe importante în următoarele două sezoane, perioada pe care se întinde contractul semnat între Hansi Flick și FC Barcelona.

„În primul rând, aș dori să le mulțumesc tuturor oamenilor care s-au implicat în angajarea mea. Este o onoare și, de asemenea, un vis îndeplinit să fiu antrenorul Barcelonei. Îmi doresc să încep să lucrez pentru acest club incredibil.

De când am ajuns am văzut că toată lumea iubește acest club și face tot posibilul pentru a avea succes. Îmi place să am posesia mingii și să atac.

Barcelona are una dintre cele mai bune academii de tineret din lume. La prima echipă există un amestec bun între jucători experimentați și tineri talentați. Cred că trebuie să muncim pentru a ne putea îmbunătăți.

Am câștigat câteva titluri cu Bayern Munchen și mi-aș dori să continui acest drum la Barcelona. Putem realiza multe lucruri împreună și acesta este cel mai important.

Îmi doresc foarte mult să încep această călătorie. Sprijinul dumneavoastră (n.r. al fanilor) este foarte important și împreună putem realiza multe lucruri cu această echipă incredibilă”, a spus Hansi Flick în cadrul conferinței de presă de prezentare.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare