VIDEO. Moment de antologia sportului: Magnus Carlsen, numărul 1 din șahul mondial, a fost învins de un copil de 10 ani!

Un moment care va intra definitiv în istoria sportului mondial s-a produs sâmbăta trecută și l-a avut în prim plan pe norvegianul de 33 de ani Magnus Carlsen, cel mai bun șahist al lumii în prezent, de cinci ori campion mondial.

El a fost învins, în numai 48 de mutări, de un copil argentinian în vârstă de doar 10 ani, pe numele său Faustino Oro. Meciul dintre cei doi s-a desfășurat în spațiul virtual, pe platforma chess.com, în format „bullet”, ceea ce înseamnă că jucătorii au avut la dispoziție un singur minut pentru fiecare mutare.

Magnus Carlsen a fost învins într-un meci online de un copil de doar 10 ani!

Așadar, băiețelul sud-american a reușit să se impună și a generat astfel unul dintre cele mai șocante momente din istoria acestui sport, care totuși a mai văzut astfel de episoade de-a lungul timpului.

De exemplu, chiar Magnus Carlsen a fost foarte aproape să producă un astfel de „miracol”, pe vremea când avea doar 13 ani și a fost la un pas să îl învingă pe marele Garry Kasparov, cel care de altfel, ulterior acestui moment, l-a și antrenat pe norvegian timp de circa un an.

Chiar și așa, fostul mare șahist rus nu îl consideră pe fostul său „elev” cel mai bun din toate timpurile în acest sport, așa cum crede foarte multă lume în prezent.

„Magnus Carlsen a avut o carieră spectaculoasă, a dominat lumea șahului timp de un deceniu. Crede-mă…să domini timp de un deceniu e foarte mult, în special în Secolul XXI.

Cu siguranță îl putem considera unul dintre cei mai mari jucători. Sunt sceptic pentru a vorbi despre el ca despre cel mai mare jucător, dar pe orice listă ai face, Magnus e în top cinci în orice fel de combinație”, a spus Garry Kasparov la un moment dat, potrivit prosport.ro.

Ce borne a bifat micuțul argentinian după acest episod care a șocat lumea sportului

Revenind la înfrângerea suferită de Magnus Carlsen în fața argentinianului de 10 ani, nu este pentru prima dată când norvegianul suferă un astfel de eșec. În urmă cu doar o lună, el a fost învins și de un adolescent de 16 ani, Rameshbabu Praggnanandhaa, tot într-un meci disputat pe o astfel de platformă online.

Cât despre Faustino Oro, în urma acestei victorii istorice, a ajuns pe primul loc în lume în clasamentul jucătorilor de șah sub 10 ani. De asemenea, argentinianul a devenit cel mai tânăr șahist care obține titlul de „maestru FIDE”.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare