VIDEO. Luis Rubiales, „săltat” de pe aeroportul din Madrid! Ce acuzații i se aduc fostului președinte al Federației Regale Spaniole de Fotbal

Luis Rubiales, fostul șef al federației spaniole, a fost arestat imediat după ce a revenit în Spania, pe aeroportul din Madrid. Ibericul de 46 de ani a demisionat de la „cârma” forului pe data de 11 septembrie, după scandalul sexual în care a fost implicat, ulterior Cupei Mondiale de fotbal feminin.

Acum, Luis Rubiales se confruntă cu alte acuzații, fiind vorba despre „spălare de bani, corupție, administrare neloială și apartenență la o organizație criminală”.

Luis Rubiales, arestat la Madrid! Ce riscă fostul conducător al RFEF

Luis Rubiales a fost reținut pentru a oferi declarații, în legătură cu acuzațiile care îi sunt aduse. Ulterior, Garda Civilă i-a permis să plece. Acesta a fost arestat de pe pista aeroportului din capitala Spaniei tocmai pentru a fi evitat contactul cu publicitatea.

Fostul șef de la „cârma” Federației Regale Spaniole de Fotbal a fost plecat în Republica Dominicană, unde a avut grijă de afacerile sale personale. Revenirea sa în Spania era așteptată de mai multe zile, astfel că reținerea sa devenise doar o chestiune de timp.

Potrivit jurnaliștilor de la Marca, Luis Rubiales a fost condus să dea declarații de la terminalul 1 al aeroportului, „scopul reținerii fiind de a-i citi drepturile, de a-l interoga și de a-i intercepta și dispozitivele mobile”.

Domiciliul lui Rubiales din America Centrală, depistat de către agenții COU

După cum am menționat anterior, Luis Rubiales trebuia să revină în Spania în urmă cu câteva zile, mai exact sâmbătă. Agenții din cadrul Unității Operaționale Centrale descoperiseră unde locuia fostul șef al RFEF în Republica Dominicană.

Cei de la La Sexta au surprins imaginile în care Luis Rubiales a fost urcat în duba forțelor de ordine, cu scopul de a fi condus la audieri. Potrivit acestora, spaniolul a negat multe dintre informațiile apărute în spațiul public în ultimul timp, urmând ca un interviu cu Rubiales să fie difuzat miercuri seară: „De ce mă aflu astăzi aici? Pentru a spune că este o minciună faptul că am afaceri acolo, că aș fi dat lovitura (cu afaceri ilegale) în Capul Verde. E o minciună și c-aș deține terenuri în Arabia Saudită pentru construirea unor hoteluri”.

Jurnaliștii din Spania au descoperit faptul că peste 50 de conturi de economii ale lui Rubiales au fost blocate imediat, aflându-se în imposibilitatea de a-și accesa fondurile.

Procurorii au cerut doi ani și jumătate de închisoare pentru Luis Rubiales, după ce acesta a sărutat-o pe Jennifer Hermoso, fotbalista naționalei Spaniei, fără consimțământul ei. Fapta acestuia s-a petrecut în timpul festivității de premiere de la sfârșitul finalei Cupei Mondiale de fotbal feminin.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare