Fotbalul din Spania, în stare de șoc! Percheziții și arestări la sediul Federației! Gerard Pique, suspectat de corupție și spălare de bani

Un alt scandal major a izbucnit în fotbalul din Spania, după ce Agenții Gărzii Civile au efectuat percheziții la sediul Federației. Șapte persoane au fost arestate, ancheta vizând un contract încheiat între forul din Spania și saudiți, în vederea jucării Supercupei Spaniei la Riad și Jeddah.

Printre cei suspectați de corupție și spălare de bani se află și Gerard Pique, fostul fundaș central de la Barcelona, alături de alți oficiali din Federația Regală Spaniolă de Fotbal.

Percheziții și arestări în Spania! Luis Rubiales, capul răutăților

Scandalul incredibil în care se regăsește Federația spaniolă se leagă de numele fostului președinte al forului de la Madrid. Luis Rubiales a fost obligat să renunțe la poziția din cadrul RFEF în toamna anului 2023, după acuzațiile aduse la adresa acestuia. Atunci, Rubiales a fost învinuit de agresiune sexuală, după ce a sărutat o jucătoare la ceremonia de decernare a premiilor de la Campionatul Mondial de fotbal feminin.

Actuala anchetă a fost începută după o plângere la adresa lui Rubiales, făcută la data de 30 mai 2022 către Asociația Transparenței Democrației în Sport, prin Miguel Galan. Plângerea l-a vizat și pe Gerard Pique, fostul jucător al Barcelonei și se referea la contractul încheiat între partea spaniolă și cea saudită, în legătură cu desfășurarea Supercupei Spaniei pe teritoriul Arabiei Saudite.

Procurorii din departamentul anticorupție au instrumentat acțiunea de la sediul Federației, fiind percheziționate alte 11 locuințe din Spania, inclusiv casa pe care Rubiales o deține în Granada. Șapte persoane au fost arestate, mai multe documente fiind confiscate pentru a putea fi supuse atenției anchetatorilor. Potrivit jurnaliștilor de la Marca, Tomas Gonzalez Cueto, consilierul legal al RFEF, se află printre cei reținuți.

Au fost devoalate convorbiri secrete dintre Rubiales și Pique

Presa din Spania a dezvăluit, în anul 2022, o serie de înregistrări ale unor convorbiri dintre cei doi, publicând și unele documente, toate menite să pună în lumină un caz de corupție și spălare de bani.

La început, ibericii și saudiții s-au înțeles în privința sumei anuale de 40 de milioane de euro, pentru ca Supercupa Spaniei să se desfășoare la Riad și Jeddah.

Au intervenit Rubiales și Pique în tratative, reușind să manipuleze guvernul de la Riad în așa fel încât arabii să mai achite 24 de milioane de euro drept comision, firma Kosmos, deținută de Pique, urmând să profite de pe urma acestui „târg”, câștigând patru milioane de euro în fiecare an.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare