VIDEO. Ionuț Lupescu a stârnit hohote de râs la sărbătoarea dinamoviștilor! Ce i-a cerut Elisabetei Lipă, președintele Agenției Naționale pentru Sport

Ionuț Lupescu, președintele de onoare de la CS Dinamo, a participat la evenimentul organizat de clubul din „Ștefan cel Mare” cu ocazia împlinirii a 76 de ani de existență.

De asemenea, în cadrul acestui eveniment, s-a celebrat și împlinirea a 40 de ani de la momentul în care echipa de fotbal a devenit prima din România care a ajuns în semifinalele Cupei Campionilor Europeni, după ce a eliminat în sferturi deținătoarea trofeului Hamburg, fiind învinsă în penultimul act de Liverpool.

Ionuț Lupescu, mesaj special pentru Elisabeta Lipă la evenimentul organizat de Clubul Sportiv Dinamo

Fostul mare mijlocaș s-a folosit de această ocazie pentru a-i solicita, sub formă de glumă evident, Elisabetei Lipă, președintele Agenției Naționale pentru Sport, fonduri pentru modernizarea Parcului Sportiv Dinamo, moment care a generat amuzamentul întregii audiențe.

„Încep și eu cu un la mulți ani. Mă uitam pe fotografia din spate, un succes fantastic, au fost prima echipă românească de fotbal care s-a calificat în semifinalele Cupei Campionilor. La vremea respectivă era diferit modul de a juca, poate mult mai greu. Eu eram copil de mingi atunci, stăteam în spatele lui nea Țețe Moraru. După ani am avut posibilitatea să fiu coleg cu ei, după aia unii mi-au fost antrenori, de aceea pentru mine astăzi e o deosebită plăcere. S-au făcut 40 de ani de când o echipă românească a jucat o primă semifinală a Cupei Campionilor. Felicitări pentru chestia asta!

De asemenea, aș vrea în primul rând să mulțumesc conducerii Ministerului, domnului ministru, și în special domnului Predoiu, cu care, de când am sosit aici în clubul Dinamo ca și președinte de onoare, am avut o colaborare foarte, foarte bună, apropiată, și sper ca și pe viitor, împreună cu Ministerul, și bineînțeles și cu doamna Lipă, sunteți foarte mândră de noi și noi de dumnevoastră, să ne ajutați și dumneavoastră cu fonduri în Parcul Sportiv, să găsim soluția să îmbunătățim acest hub sportiv care este în centrul Bucureștiului. Încă o dată la mulți ani și multă sănătate”, a spus Ionuț Lupescu.

Ce a spus Mihai Covaliu, președintele COSR

Înaintea fostului internațional a luat cuvântul și Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român:

„E o zi importantă. Urez la mulți ani clubului Dinamo. Se cuvin mulțumiri și felicitări tuturor celor de pe scenă și celor care nu mai sunt printre noi. Tuturor celor care au contribuit la construcția Clubului Sportiv Dinamo. Dinamo e o familie, o stare de spirit, acel club spre care tind sportivii. Cu noi sunt sportivii care vor reprezenta Dinamo și România la Jocurile Olimpice de la Paris.

Se cuvine ca tot ceea ce facem noi, cei care uneori ne vedem, alteori nu, să se reflecte în construirea viitorului. Vom face tot ceea ce ține de noi pentru că acești copii, prezenți azi aici, să calce pe urmele celor mari. Succes celor 25 de sportivi ai CS Dinamo calificați la Paris! Succes tuturor sportivilor! La mulți ani, Dinamo!”.

Ionel Augustin, unul dintre reprezentanții generației 1984

Anterior, a vorbit și fostul mare atacant Ionel Augustin, cel care la acest eveniment a reprezentat acea generație fantastică a „câinilor”, alături de Costel Orac, de asemenea prezent.

„Pe teren eram câini. Asta e deviza mea. Mă bucur extraordinar de mult că acest club mi-a dat ocazia să joc pentru prima dată la o echipă cu o presiune uriașă. Am crescut ca jucător la clubul Dinamo.

Mă mândresc cu acest lucru peste tot. Le mulțumesc oamenilor pe care i-am cunoscut în această perioadă. Le mulțumesc și colegilor și antrenorilor. Din păcate, mulți s-au prăpădit, nu mai există printre noi. Din cariera mea fac parte doi antrenori extraordinar de importanți, Mircea Lucescu și Cornel Dinu.

Cu Mircea Lucescu ne-am calificat la Europeanul de la Paris din 1984, iar cu Cornel Dinu am jucat semifinala Cupei Campionilor Europeni. Le mulțumesc pentru contribuția pe care au avut-o în ascensiunea mea. La mulți ani, Dinamo!”, a spus și Ionel Augustin.

Sursă: YouTube / Radio Dinamo1948

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare