Victor Pițurcă dă vina pe fotbalul românesc! Care a fost reacția fostului selecționer după eliminarea României de la EURO 2024

România a fost eliminată de la EURO 2024, după înfrangerea usturătoare împotriva Olandei, scor 0-3. Fostul selecționer al naționalei, Victor Pițurcă (68 de ani) a reacționat imediat și s-a arătat total dezamăgit de un lucru.

Victor Pițurcă, „E inadmisibil pentru fotbalul românesc”

Echipa națională a României a avut parte de un parcurs impresionant la EURO 2024. Tricolorii au ajuns până în optimile de finală, unde au întâlnit-o pe Olanda.

Fostul selecționer al României, Victor Pițurcă, este revoltat de faptul că România s-a prezentat la turneul final din Germania cu un singur fundaș stânga. Cu toate acestea, Pițurcă nu dă vina pe Edi Iordănescu deoarece acesta susține că este o problemă a fotbalului românesc, iar selecționerul nu avea alte variante.

Olandezii au făcut ce au vrut în flancul nostru stâng. Apoi, chiar dacă nu s-a jucat prea mult pe partea lui Gakpo, este inadmisibil să-l lași pe Rațiu nedublat, în duel unu contra unu cu Gakpo. Ducem lipsă de fundaș stânga.

E inadmisibil pentru fotbalul românesc să mergem la EURO doar cu un fundaș stânga de meserie, Bancu, suspendat de la meciul cu Olanda. Nu dau vina pe selecționer. E o problemă a fotbalului românesc. Nici Mogoș nu poate să joace fundaș stânga.” a declarat Victor Pițurcă, potrivit Fanatik.

Victor Pițurcă vrea ca Edi Iordănescu să continue la națională

Printre subiectele dezbătute, fostul selecționer a fost întrebat despre viitorul lui Edi Iordănescu la echipa națională. După părerea sa, Edi ar trebui să continue la prima reprezentativă, însă, totodată, Victor Pițurcă a scos în evidență o caracteristică a selecționerului.

Nu știu ce să zic, ăsta este stilul lui. El peste tot pe unde a fost a stat puțin și a plecat. Pentru echipa națională este clar că cel mai bine ar fi ca Edi Iordănescu să-și continue munca. Cunoaște foarte bine jucătorii, are o anumită relație cu ei.

El e cel mai indicat antrenor în acest moment. Acum depinde de el. El știe foarte bine ce are de făcut, pentru el și familia lui. Am văzut că a implicat familia în chestia asta. Eu sper să rămână.” a mai spus Victor Pițurcă.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare