Un mijlocaș important al Spaniei, lăsat acasă pentru EURO 2024! Fotbalistul a renăscut în acest sezon, însă o accidentare teribilă i-a pus capac

Un jucător important al echipei naționalei a Spaniei nu va avea oportunitatea de a-și ajuta coechipierii la EURO 2024. Turneul final din Germania va debuta pe data de 14 iunie.

Mijlocașul ibericilor a suferit o accidentare cumplită, cu o lună înaintea Campionatului European. Fotbalistul reușise să „reînvie” în actuala stagiune, în tricoul celor de la Betis Sevilla, iar prezența sa la EURO 2024 părea o certitudine.

Isco, OUT de la EURO 2024!

Mijlocașul spaniol de 32 de ani a semnat cu Betis în vara anului precedent. În anul 2022, după cinci trofee UCL cucerite de Isco alături de Real Madrid, „galacticii” au decis să se despartă de el. În luna august a acelui an, madrilenii l-au lăsat să plece gratis la Sevilla. A activat pentru doar șase luni acolo, după care a ales să semneze cu Betis, marea rivală din oraș.

Pe parcursul acestei stagiuni, Isco a punctat de nouă ori, oferind și șapte pase decisive. A îmbrăcat tricoul lui Betis în 36 de partide, disputate în toate competițiile.

A evoluat în 29 de meciuri de campionat, fiind numit MVP în 19 dintre aceste întâlniri. După cum am menționat anterior, prestațiile sale din sezonul 2023/2024 îi asiguraseră un loc în lotul Spaniei pentru EURO 2024.

Pe data de 16 mai, în duelul celor de la Betis cu Las Palmas (2-2), Isco a fost prezent pe gazon pentru doar 39 de minute. Fekir i-a luat locul pe teren, în urma accidentării suferite de spaniol. Clubul la care este legitimat Isco a venit cu un anunț următoarea zi, vineri, pe 17 mai, făcând dezvăluiri crunte despre situația jucătorului.

„După testele efectuate, se confirmă că Isco Alarcon a suferit o fractură de peroneu la piciorul stâng. Staff-ul medical al clubului va evalua în următoarele ore necesitatea unei intervenții chirurgicale”, a comunicat clubul din Sevilla

Luis de la Fuente l-a lăudat pe Isco

Pentru Isco, prezența la EURO 2024 ar fi însemnat o revenire la naționala Spaniei, după o lungă pauză de cinci ani.

Selecționerul ibericilor, Luis de la Fuente, a abordat situația jucătorului de la Betis, înainte ca acesta să se accidenteze contra lui Las Palmas. Antrenorul Spaniei s-a declarat „un admirator al lui Isco”.

„Are un sezon spectaculos și poate veni (n.r.- în lotul pentru EURO 2024). Nu a fost cu noi până acum din diferite motive. Îl cunoaștem cu toții și știm cât de talentat e. Declar public faptul că sunt un admirator al lui Isco”, a afirmat Luis de la Fuente, anterior problemelor suferite de Isco.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare