Un fotbalist român a semnat cu Juventus! Cine este tânărul jucător care va îmbrăca tricoul „Bătrânei Doamne”

Un fotbalist român a ajuns la o înțelegere cu Juventus, clubul uriaș din Serie A. Acesta evoluează pe postul de portar și este născut în anul 2007. A semnat primul său contract de profesionist și va petrece următorii doi ani alături de formația din Torino.

Tânărul fotbalist român a evoluat pentru juniorii lui Juventus de la vârsta de nouă ani, iar oamenii de presă din Italia anunță că oficialii clubului piemontez sunt încântați de calitățile jucătorului.

Cine este talentatul fotbalist român care a semnat cu Juventus

Riccardo Radu a fost juniorul celor de la Juventus, iar uriașul potențial de care dispune tânărul fotbalist i-a determinat pe conducătorii grupării italiene să îl păstreze în club. Riccardo Radu evoluează pe poziția de goalkeeper, cariera sa începând la o școală de fotbal din Torino, numită Sisport.

A devenit portar din întâmplare, întrucât a debutat la Sisport pe postul de extremă. În urma unei accidentări suferite de colegul său înaintea unui meci, Riccardo Radu s-a oferit voluntar pentru a apăra poarta echipei sale.

Evoluțiile bune pe care le-a avut românul l-au făcut pe antrenor să îi ofere încredere. După câțiva ani, scouterii „Bătrânei Doamne” au început să îl urmărească pe jucător. Aceștia au fost satisfăcuți de potențialul lui Riccardo. Astfel, în prezent, tânărul are uriașa ocazie de a le călca pe urme unor goalkeeperi colosali. De-a lungul timpului, în poarta celor de la Juventus s-au făcut remarcați Gigi Buffon, Angelo Peruzzi sau Dino Zoff.

Statisticile lui Riccardo Radu

Portarul român a bifat 12 apariții în tricoul echipei de juniori U17 a celor de la Juventus Torino în acest sezon. A încasat 13 goluri, reușind să păstreze poarta formației sale intactă pe parcursul a patru partide. Tânărul goalkeeper a primit și un cartonaș galben. Contractul său cu Juventus expiră pe data de 30 iunie 2026.

„Bătrâna Doamnă” se află pe poziția secundă în clasamentul din Serie A, cu 57 de puncte obținute în 27 de meciuri. Torinezii sunt la 15 puncte în spatele celor de la Inter Milano, care se îndreaptă spre un nou titlu în Serie A. Juventus a înscris 42 de goluri în acest sezon, iar adversarii au marcat de 21 de ori împotriva „Bătrânei Doamne”.

  • Dušan Vlahović este cel mai bun marcator al lui Juventus în acest sezon de Serie A, cu 15 goluri reușite. Ocupantul primei poziții din clasamentului marcatorilor este Lautaro Martinez, atacantul argentinian al celor de la Inter Milano.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare